„Amikor betelik a pohár” - Stresszkezelő minitréning év végén a művelődési központban

„Amikor betelik a pohár” - Stresszkezelő minitréning év végén a művelődési központban
„Amikor betelik a pohár” - Stresszkezelő minitréning év végén a Váci Mihály Művelődési Központban

Túlzott aggódás, pánik, légzésproblémák, mellkasi szorítás, vérnyomás-ingadozás, emésztési – és alvásproblémák, fáradékonyság, étvágytalanság és fejfájás, végtagi zsibbadás, levertség, koncentrációs zavar és gyenge immunrendszer – ezek mind a stressz által kialakult tünetek is lehetnek, amelyek mikor, ha nem most, az „év végi hajrában” a legaktuálisabbak.

A 21.század népbetegsége

Rohanó, változó világunk történései gyors alkalmazkodásra kényszerítik az embereket. A tempóval sokan képtelenek lépést tartani, ezért az feszült idegállapotot eredményez, amelynek különböző következményei lehetnek: olyan borús gondolatok és negatív érzelmek, amelyekkel az ember nem csak önmagában okozhat kárt, hanem akár a szerettei pozitív energiáit is „lerombolhatja” vele.

Nem mindegy, hogyan kezeljük

Bár tudósok és filozófusok már sokféleképpen megfogalmazták, hogy mi a stressz, egy valamiben talán egyet érthetünk: a stressz nem más, mint a saját reakciónk az élet történéseire. Ennek kezelése sokak számára nagy erőfeszítést igényel, hogy rájöjjenek arra: hogyan tudnák úgy lecsillapítani magukat, hogy azzal ne okozzanak (önmagukban vagy másokban) kárt – akár pszichés, akár fizikai szinten.

Ha elszakad a húr…

Ma világunkban millió és egy módszert találhatunk arra vonatkozóan, hogyan lehet csökkenteni vagy éppenséggel megelőzni a stresszt.

Nyíregyházán a Váci Mihály Művelődési Központ hirdetett egy alkalmas, pár órás mini stressztréninget december 18-ára azok számára, akik szeretnének használható módszereket tanulni önmaguk fejlesztése érdekében:

Részletekért kattintson ide!

Jelentkezés december 14-én legkésőbb 16:00 óráig, a felhívásban található jelentkezési lapon lehetséges.

A tréninget Kovács Éva, okleveles andragógus tartja, aki szerkesztőségünknek elárulta, hogy van még néhány szabad hely a tréningre.