Amerika kapitány vagy Wonder Woman? – Vajon ki lesz az idei farsang legnagyobb sztárja?

Amerika kapitány vagy Wonder Woman? – Vajon ki lesz az idei farsang legnagyobb sztárja?

Hamarosan itt a farsang, már lehet gondolkozni, hogy ki-milyen jelmezbe szeretne bújni. Vannak, akik saját kezűleg készítik el ötleteiket, de az egyszerűbb megoldás általában a kölcsönzés. Egy nyíregyházi jelmezkölcsönző tulajdonosát, Leviczky Zsuzsát kérdeztük a farsangi trendekről.

 

A gyerekek a meséket követik

Általában véve el lehet mondani, hogy a kicsi gyerekek mindig az aktuálisan felkapott mesékből merítenek ötletet farsangi jelmezükhöz.
A Disney mesék soha nem kerülnek le a listáról: a lányoknál Minnie egér, Bell, Hófehérke és Hamupipőke a mai napig kelendő. Idén valószínűleg a Jégvarázs főszereplői, Elza és Anna lesznek a jelmezek középpontjában. Említésre méltó lehet még a Miraculous meséből Katicabogár és Fekete macska is, hiszen a kalandjaikért sok kicsi rajong.

Nagyobb, érettebb lányok szeretik még Pocahontast és a mozik egyik legaktuálisabb szupernőjét, Wonder Womant is.

A kisfiúknál a szuperhősök dominálnak: Superman, Batman, a Vasember, Pókember és Amerika kapitány évek óta mind ott vannak az óvodás csoportokban farsang idején.

Amint a kisfiúk kinövik a szuperhősöket, jönnek az egyenruhások, mint például a katona, rendőr és tűzoltó jelmezek, de vannak akik inkább valamilyen rémisztő stílusba csapnak át. Nehéz őket lebeszélni arról, hogy az Assassin’s Creed vagy esetleg valamelyik horror film szereplőjének öltözzenek ezen a vidám ünnepen.

A felnőttek inkább a poén felé húznak

Amíg a gyerekek a mesék sztárjainak öltözhetnek be ilyenkor, addig a felnőttek egy másik irányt választanak: a kevésbé bevállalós párok indiánnak, kalóznak, szerzetesnek és apácának öltöznek.

A merészebbek viszont az ijesztő jelmezeken kívül szívesen belebújnak Cleopátra és Caesar „bőrébe” de olyanok is vannak, akik inkább sörösüvegnek és söröskorsónak szeretnék érezni magukat a farsangi mulatságon.

Egy valami biztos: amíg létezik a Star Wars, addig a gyerekeknél és a felnőtteknél is ezek jelmezek fogják vinni a pálmát!