Alternatív rockzenét játszik ma este a Sóstón Kovács Miklós és bandája!

Alternatív rockzenét játszik ma este a Sóstón Kovács Miklós és bandája!
Alternatív rockzenét játszik ma este a Sóstón Kovács Miklós és bandája!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának erkölcsi és anyagi támogatásának köszönhetően, idén júliusban kezdi negyedik évadát a Zene Sóstón programsorozat. Első alkalommal az Élő Zene Művészeti Egyesület szervezte, 2018 óta a Váci Mihály Kulturális Központ is hathatós segítséget nyújt nekik.
 

Július 1-jén az Ukulele Trió nyitotta meg a rendezvénysorozatot, tegnap Pila és barátai folytatták a zenélést, ma pedig három fiatal nyíregyházi srác ad koncertet a Sóstói Piac területén kialakított „színpadon”.
 

Kovács Miklós és bandája

Egy év kihagyás után, de ismét együtt a csapat, és újra bevetik magukat a rockzene és a szabadtéri élőzenés koncertek világába.

A kezdetekről az énekes, Kovács Miklós mesélt:

Eleinte egyedül kezdtem el zenélni, én írtam a dalokat, gitároztam és énekeltem. Aztán megismertem Balázst, aki dobolt, majd Ákost, aki basszusgitáron játszott. Elkezdtünk együtt zenélni és rájöttünk, hogy így hárman egész jók vagyunk. Ebben a felállásban tavaly februárban volt az első fellépésünk, aztán a tavalyi nyáron sikerült rengeteget koncerteznünk. Többek között a Zene Sóstón rendezvénysorozaton is játszottunk.

Bár a pandémia miatt a falak közé kényszerültek a srácok, nem tétlenkedtek: új számokat írtak és ahogy már lehetett, személyesen is találkoztak és gyakoroltak.
Nemrég stúdiózni is voltak Debrecenben, ahol néhány saját számukat felvették, nagyon jó minőségben.

Egyedi versfeldolgozással is készültek!

Alapvetően a saját számainkat játsszuk, de szoktunk átdolgozásokat is. Most van egy elég különleges, Ady Endre: Őrizem a szemed című versének feldolgozása.

– tette hozzá Miklós.

A dalokat Miklós írja, a dalok hangszerelésébe Balázs és Ákos is szívesen beszállnak és „kiszínezik” azokat saját ötleteikkel. A fiatal tehetségek további koncertjeinek időpontjait megtudhatják a zenekar közösségi oldalán.