Aktualitások a Nyírtávhőnél – Közeleg a hivatalos fűtési szezon vége

Aktualitások a Nyírtávhőnél – Közeleg a hivatalos fűtési szezon vége
Fotó: Illusztráció

A hivatalos fűtési szezon vége előtt a távhős lakás tulajdonosai eddig még nem mondták le a fűtést, viszont az oktatási intézmények csak csökkentett szolgáltatást kapnak.

Bár a hivatalos fűtési szezonnak május 15-én van vége, az oktatási intézmények már csak csökkentett szolgáltatást kapnak, illetve több közület már le is mondta a Nyírtávhő szolgáltatását. A távhős lakás tulajdonosainak is lehetőségük van arra, hogy a hivatalos leállás előtt kikapcsoltassák a fűtést, de eddig ezzel a lehetőséggel a lakosság még nem élt.

A januári és a februári hónap is enyhébb volt az átlagosnál, viszont a március már hűvösebb, ezért elmondható, hogy az évszaknak megfelelő a mostani időjárás. Bár a fűtési szezon hivatalosan május 15-ig tart, de előtte is le lehet mondani a fűtést. A közös képviselők ezt írásban tehetik meg és kérhetik a dátumot, mikortól szeretnék lemondani a távhőszolgáltatást. A Nyírtávhő munkatársai a levél kézhezvételétől számított 24 órán belül ki is kapcsolják az adott ingatlanban a fűtést. De erre még idén nem volt példa a lakossági fogyasztóknál. Viszont feltehetően a kialakult egészségügyi járványhelyzet miatt, már több közület is kikapcsoltatta a fűtést – tudtuk meg telefonon Joó Lászlótól, a Nyírtávhő Kft. ügyvezetőjétől.

Joó László kiemelte:

Jelen pillanatban Nyíregyházán nincsen lakossági fűtés lemondás, tehát a lakók feltehetően a veszélyhelyzet miatt, nagyon sokan otthon tartózkodnak, és az intézmények be vannak zárva. Valószínűleg ezért sincsen még lakossági fűtés visszamondásunk a mai napig. A közületeknél viszont fordítva van. Mivel nincsenek az oktatási intézményekben, ezért ők már eleve csökkentett szolgáltatást kapnak, és van már kb. 30 közüzletünk, akik lemondták a fűtést, de a lakossági fogyasztóknál még mindenki fűt.

A Nyírtávhő Kft. rendszere a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egész télen üzembiztosan működött. Ehhez viszont arra van szükség, hogy a hivatalos fűtési szezon leállása után helyreállítási munkákat végezzenek a távhő szakemberei. Nem lesz ez másként idén sem. Május 15-e után előreláthatólag a Széna téren, a Mező utcán és az Országzászló téren is várhatóak nagyobb munkálatok. A Ferenc krt. 24–26. szám körül is dolgoznak majd, továbbá a Széchenyi és Toldi utcai kereszteződésben távhőakna felújítására is készülnek a szakemberek. Illetve több helyszínen lesznek távhőközpont-felújítások is, ami már nem fogja befolyásolni sem a lakosságot, sem pedig a közlekedést.

Május 15-e, a hivatalos fűtési szezon leállása után, idén is helyreállítási munkákat végeznek a távhő szakemberei Nyíregyháza több pontján