Ma zene tagozatos gimnazisták és általános iskolás színjátszók lépnek fel a Kossuth téren

Ma zene tagozatos gimnazisták és általános iskolás színjátszók lépnek fel a Kossuth téren
Fotó: Trifonov Éva

Folytatódnak a nyíregyházi általános iskolák, középiskolák és gimnáziumok bemutatkozó produkciói a Kossuth tér adventi színpadán.

 

Szerda este is két iskola mutatkozik be

16:30-kor a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium ének-zene tagozatos tanulói veszik birtokba a színpadot: adventi műsoruk repertoárjában lesznek magyar népdalok, külföldi ismert karácsonyi slágerek, illetve magyar előadók ünnepet megidéző dalait is hallhatjuk a diákoktól.

A folytatásban 17 órától a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének bemutatkozó műsora következik: a színjáték szakosok Móra Ferenc Didergő király című verses meséjének zenés-táncos átdolgozását láthatjuk.

Állandó programok

Az adventi téren minden este láthatunk valamilyen érdekes produkciót, így érdemes minden nap ellátogatni a Kossuth térre. A programok után az ünnepi hangulatot az utcazenészek szolgáltatják, de aki éhesen érkezik, az se búslakodjon, hiszen rengeteg meleg, finom falattal várják a kilátogatókat.

Aki pedig még a karácsonyi ajándékokon gondolkozik, annak is tudunk adni egy jó tippet: a népi iparművészek minden este 18 óráig árusítják kézzel készített, egyedi, kreatív munkáikat a Városalapító Atyák szobránál.