A VIDOR keretében a Kossuth téren még jó pár koncert lesz a szombati fináléig!

A VIDOR keretében a Kossuth téren még jó pár koncert lesz a szombati fináléig!
Marmunsk

A belvárost (is) már egy hete, mindennap megtölti programokkal a VIDOR Fesztivál: táncosok, akrobatikus zsonglőrök, pantomimesek, bohócok és bohóczsonglőrök, illetve az élőszobrok mind mosolyt csalnak az arcokra. Késő délutánonként koncerteken is részt lehet venni, lássuk, kik vannak még hátra:

 

Augusztus 26., szerda

15:30 Kaland Old Rock

Az együttes főleg az 1960-as évek világhírű instrumentális zenekarainak ismert számait játssza. Elsősorban az angol Shadow’s, a svéd Spotnick’s és az amerikai Ventures zenekarok szerzeményeit, de repertoárjukban megtalálhatóak az elmúlt évtizedek világslágereinek gitárfeldolgozásai is (Santana, Lenny Clerwall, The New violents stb.).

17:30 Marmunsk

A grunge stílus fiatal, nyíregyházi képviselői újra a VIDOR-on!

„Ebben a jelenlegi világban szeretnénk úgy definiálni magunkat, mint egy olyan zenekar, akik a vidékről a fővárosba elvándorlókhoz szólnak. A mi generációnkra (Y-generáció) jellemző ez főleg, magunk is ennek a megtapasztalásában vagyunk, hiszen mi a gyönyörű Nyíregyházáról kerültünk fel Budapestre. Eleinte persze bennünk is megvolt az az érzés, az izgatottság, hogy ez milyen jó, milyen sok lehetőség tárul elénk egy nagyvárosban… Aztán ahogy teltek-múltak a napok és a hónapok, ez az újdonság-érzés kezdett bennünk (is) elcsitulni. Bár a fővárosban élünk, de gyakran hazajárunk Nyíregyházára, a szeretteinkhez.”

Részlet egy nemrég velük készült interjúból, amely ide kattintva olvasható.

Augusztus 27., csütörtök

15:30 Beat-lesz

A Beatles zenéje gyermekkoruktól körbeölelt mindannyiukat. Azóta eltelt jó pár év, és bár a gombafejből ritkuló haj lett, a Beatles zenéje iránti szeretetük soha sem csökkent.

Koncertjeiken – amely élő hangszeres zene – reményeik szerint ezt a zeneszeretetet és lelkesedést élheti meg a hallgatóság is.

„Azt kell még rólunk tudni, hogy körülbelül egy éve radikálisan átalakultunk, azóta egészen más hangzást hall a közönség. Már öten vagyunk, mert kiegészültünk egy billentyűssel is, így gazdagabb hangszereléssel rendelkezünk. A több zenészt igénylő és komplikáltabb dalokat is le tudjuk így játszani.”

Részlet egy korábbi, velük készült interjúból, amely itt olvasható.

17:30 Polip Band

Nem túlzás, hanem tény: a zenekar folyamatosan megújuló repertoárja már közel 1000 dalt tartalmaz! Igazán büszkék lehetnek magukra, hogy ennyi dalt el tudnak játszani, ráadásul az elmúlt 15 évben nem is változott meg a formáció!

A Polip Band a mostani VIDOR Fesztiválon is szeretné megmutatni Sláger-party című műsorával, hogy nem véletlen az a töretlen népszerűség, ami őket körülveszi. Kérem, fogadják zenéjüket szeretettel, mosollyal, tapssal, tánccal, mert ez az, ami az együttest élteti.

Augusztus 28., péntek

15:30 Nelson

A zenekar 2001-ben alakult a NELSON R. C. együttes jogutódjaként. A Nelson tagjai az ország egyetlen ’lápi metál’ bandájának vallják magukat. Zenei stílusuk az ’old school rock’. A csapat kezdeti években trió formációban működött. Az új Nelsonhoz először Bráder István gitáros, majd később Szirota „Ciki” énekes és Filep Aurél basszusgitáros is csatlakozott. Ők hárman ezt megelőzően az Unicum Plus Band együttesben játszottak.

A dobos pozíciót Bráder Benedek töltötte be, a zenekar gitárosának a fia. Az öttagúra kiegészült csapat: Pongó Ottó „Admirális” (billentyűsök, zeneszerző, szövegíró), Szirota János „Ciki” (ének), Bráder István „Süni” (gitár), Bráder Benedek „Benji” (dob) és Filep Aurél „Auka” (basszusgitár). 2018-ban a zenekarvezető szerepét Szirota „Ciki” vette át.

17:30 L. K. Beat

Az L. K. Beat együttes 1998-ban alakult. Repertoárjukban egyaránt szerepelnek könnyűzenei, pop-, rockdalok a múltból és napjainkból, az ötvenes évek Rock 'n Roll slágerei, a ’60-as és ’70-es évek beat gyöngyszemei, diszkóslágerek a ’80-as és ’90-es évekből. A zenekar 5 éve játszik jelenlegi felállásában. Ám ez idő alatt több száz hazai és külföldi fellépést tudhat a háta mögött.

Törzsközönségük szerint: „Ez a zenekar tényleg LK Beat!”

Augusztus 29., szombat

15:30 Rockhajó

„Pár hónappal ezelőtt úgy gondoltuk, hogy szeretnénk megmutatni, milyen az, amikor egy rockzenekar saját dalokat játszik. Úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk ezt az ötletet megvalósítani és közönség elé vinni... Nem akarunk tizennyolcadik feldolgozásokat játszó zenekar lenni, ezért is gondoltuk azt, hogy inkább a nehezebb utat választjuk a közönség felé, mivel szeretjük a kihívásokat...

A többit majd személyesen...”

17:30 Hang-Szín Tanoda műsora

A Tanoda 2000 júniusától működik, megalakulásának célja az volt, hogy a színművészettel, énekléssel és tánccal foglalkozni kívánó tehetséges fiatalok lehetőséget kapjanak egy ilyen irányú szakképzésre, s ezáltal sikeres felvételt nyerjenek a budapesti színitanodákba, illetve a Színművészeti Egyetemre. A tanodában 3 irányú képzés folyik: színjátszás, hangképzés és korrepetálás, valamint táncképzés. A Hang-Szín Tanoda minden évben rendez egy nagyszabású évzáró vizsgaelőadást, ahol valamennyi oda járó fiatal számot adhat tudásáról, tehetségéről. Ebben az évben egy fergeteges musicalshow-val lépnek a közönség elé.

Dr. Bánhidiné Maróti Magdolna, a tanoda alapítója, Artisjus-díjas énektanár, énekművész nemrég adott interjút szerkesztőségünknek, amely itt olvasható.