A városgondnok jelenti: panaszkodó szomszédok és halott süni miatt csörög a telefon

A városgondnok jelenti: panaszkodó szomszédok és halott süni miatt csörög a telefon
Fotó: Archív

Amikor tehetjük, megállítjuk néhány percre – balesetek előtt, balesetek után, vagy éppen gallyazás közben – Bordás Béla városgondnokot, hogy összegezze az elmúlt időszak legfontosabb, városlakókat érintő történéseit. Mint megtudtuk, most a telefonja leginkább – naponta körülbelül ötvenszer – panaszkodó szomszédok miatt csörög, de szintén a napokban történt, hogy egy elgázolt süni ellátásában kellett közreműködnie.

 

Ha valami történik Nyíregyházán, Bordás Béla biztosan ott terem. Ügyeletes telefonszámára folyamatosan futnak be a hívások a városlakóktól, a nap szinte 24 órájában, így nem marad le semmiről sem. Azt mondja, általában reggel öt órától már járja az utcákat, és egészen késő estig ott van, miközben utánanéz, a bejelentések mennyire valósak, és hogyan lehetne a problémákat megoldani. Vannak ezek között komoly, valóban megoldásra váró feladatok, és olyanok is, amelyek komoly mosolyra adnak okot. Kérésünkre összegyűjtötte az elmúlt időszak legfontosabb történéseit.

Nem takarítanak

- Naponta 15-20 hívás biztosan panaszkodó szomszédoktól fut be - kezdte az összegzést Bordás Béla. Ők azt fájlalják, hogy a szomszédjuk nem takarítja le az ingatlana előtt lévő járdát se télen, se nyáron, megnehezítve ezzel a közlekedést. Persze, olyan is előfordul, hogy nemcsak a kerítésen kívüli terület van elhanyagolva, hanem a kerítésen belüli is. Most is volt olyan hívásom, amelyben azt részletezték, hogy a szomszéd kertje tele van gazzal, egy méteresre nőtt benne a parlagfű, ami átterjed és a környezet képét is rontja.

Lombos fák, terebélyes cserjék

- Szintén sok hívás fut be hozzám, hogy lombos fák, cserjék takarnak be gyalogátkelőhelyeket, KRESZ-táblákat, vagy éppen az ágak kerékpárútra hajolnak be. A közlekedés biztonsága érdekében ezt mindig azonnal jelzem az illetékesek felé, akik haladéktalanul megoldják ezeket a problémákat. Persze, ebben kérem a városlakók segítségét is, hiszen vannak, akik „öncélúag” fákat ültetnek, nem gondolva arra, hogy ezek pár év múlva óriásiak is lehetnek.

Elgázolt süni az Ószőlőn

- Nyaranta sokan elmennek nyaralni, és ilyenkor otthon hagyják házi kedvenceiket. Van, aki azért hív fel, mert hallja, hogy a szomszédban nagyon ugat a kutya, de nem lát senkit sem mozogni az udvaron. Aggódik, hogy van-e az állatnak enni és innivalója. A napokban egy aggódó nagymama keresett meg engem. Az Ószőlő utcán elgázoltak egy sünit és megkért, hogy küldjek ki valakit, nézzék meg, él-e még, segítsünk rajta valahogy.

Hívják észrevételeikkel!

Ha a városlakóknak a közterületekkel kapcsolatban észrevételük van, azt továbbra is a 70/387-8914-es telefonszámon jelezhetik Nyíregyháza városgondnokának.