A színház házhoz megy – Továbbra is hatalmas a népszerűsége a Móricz-(F)Actornak

A színház házhoz megy – Továbbra is hatalmas a népszerűsége a Móricz-(F)Actornak

E hét pénteken már harmadik alkalommal jelentkezik a Móricz-(F)Actor. A színház társulata a kialakult járványügyi helyzet miatt nem fogadhat látogatókat, ezért úgy döntöttek, a produkciókat viszik a nézők otthonába.

A Móricz Online programcsalád első tagja a Móricz-(F)Actor mini vetélkedő, ahol a színészek mérik össze tehetségüket minden hétvégén este 8 órától a teátrum közösségi oldalán. A színház művészei szabadon választott műsorszámaikat mutatják be a nézőknek, akik szavazással dönthetnek arról, ki legyen a Móricz-(F)Actor győztese. Az online tér lehetőséget ad arra, hogy a társulat legfiatalabb tagjai is bemutatkozzanak, köztük Ténai Petra, aki úgy nyilatkozott, izgalmas lehetőség ez a színészek számára, mivel a közönség a személyiségüket is megmérheti kicsit a műsorszámokon keresztül.

Ténai Petra elmondta: „Mindenki megy a saját feje után, és egy kicsit izgultam is, gondoltam csak szólnának, ha valami egyezne. De hál’ istennek különfélék vagyunk és mindenki nagyon más dalokat választ, egyébként szerintem a személyiségének megfelelőeket, és azért is izgalmas pluszban a Móricz-(F)Actor, mert így nyilván megtudhatunk egy kis pluszt a színészekről a dalválasztás alapján.”

Munkácsi Anita is jó ötletnek tartja a Móricz-(F)Actort, mert így, ha csak a világhálón keresztül is, de kicsit legalább közelebb kerülhetnek a közönséghez.

Munkácsi Anita színésznő elmondta: „Ez inkább arra szolgál, hogy mi magunk is egy kicsit kiteljesedjünk és ilyen módon a nézőkkel kapcsolatot tudjunk tartani. Ha valakiben régóta mozgolódott egy dal, amit szeretett volna elénekelni és leginkább szeretné a nagyközönség elé tárni, ezt most megteheti.”

Gulácsi Tamás egy régi szerepálmát énekli ki magából a Móricz-(F)Actor hétvégi adásában.

„Az első egy szép szerelmes dal lesz egy operettből, mert végiggondoltam, hogy a társulatból hányan fognak operettet énekelni, így leszűkült a kör, ezért úgy gondoltam, én fogok. Így az idősebb nézőknek is kedvezünk egy kicsit. Illetve egy másik darabból, aminek nem mondhatom ki a címét, de mindenképen egy szerepálmomról van szó, amit egyszer el szeretnék játszani és nem hagynám ki soha, csak még kicsit fiatal vagyok hozzá” – tette hozzá Gulácsi Tamás.

A Móricz-(F)Actor minden hétvégén a Móricz Zsigmond Színház közösségi csatornáján látható este 8 órától. A zenés vetélkedőshow házigazdái: Staub Viktória és Rák Zoltán.