A szeptemberre és októberre tervezett nagyobb látogatószámú előadásait elhalasztja a VMKK

A szeptemberre és októberre tervezett nagyobb látogatószámú előadásait elhalasztja a VMKK

A Váci Mihály Kulturális Központban a szeptember és október hónapra meghirdetett, nagyobb látogatószámot vonzó előadásai a koronavírus-járvány óvintézkedései miatt későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. A már megvásárolt jegyek a későbbi előadásokra automatikusan érvényesek.

A Váci Mihály Kulturális Központban nagy gondot fordítanak a gyakori fertőtlenítésre. A járványügyi intézkedéseket szigorúan betartják és betartatják az Agórában. Az épületben belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése, amire minden folyosón felhívják a figyelmet. Az intézményben ugyan szeptember elején az Ásványbörzét még meg tudták tartani, de a pandémiás helyzet miatt a Váci Mihály Kulturális Központ vezetése több előadást is más időpontra halaszt.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta: „Úgy döntöttünk, egyeztetve a fenntartóval, hogy a nagyobb létszámot vonzó rendezvényeinket elhalasztjuk. Nem elmaradnak, hanem mikor a pandémiás helyzet enyhül, akkor ezeket a rendezvényeket szeretnénk megtartani. Az ide járó közösségeknek és a tagintézményeinkbe járó csoportoknak nagyon szigorúan be kell tartaniuk a szabályokat. Mert csak abban az esetben működhetnek a közösségek is, ha minden szabályt be tudnak tartani.”

Elhalasztják az előadásokat

A szeptemberi és októberi hónapra tervezett előadások közül többek között a Halász Judit koncertet, a Traccs dr. Zacher Gáborral beszélgetőestet és a Különterem című vígjátékot már biztos, hogy későbbi időpontban tartják meg. A már megvásárolt jegyek ezekre az előadásokra automatikusan érvényesek. Mészáros Szilárd hozzátette, hogy a jogszabályok betartása mellett a Váci Mihály Kulturális Központban, illetve a tagintézményeiben még megtartják a külön foglalkozásokat. Saját termékeikből kóstolót tartanak nyíregyházi és környékbeli kistermelők. Továbbra is azt kérik a látogatóiktól, hogy viseljenek szájmaszkot és használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket.