A Nyíregyházi Szakképzési Centrum női szabó tanulói többször használható maszkokat varrnak

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum női szabó tanulói többször használható maszkokat varrnak

Országszerte egyre többen varrnak otthonukban (is) többször használható maszkokat. A közösségi oldalakon nagyon sok nyíregyházi önkéntes egyént, csapatot és céget is lehet találni, akik ingyen varrnak maszkokat maguk és mások javára.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum is megmozdult: a közösségi szerepvállalás jegyében többször használatos maszkok készítését kezdte meg.

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma női szabó tanulói és tanárai kezdték el a maszkok varrását.

Ehhez a munkához csatlakoztak önként a többi iskolából további pedagógusok, gazdaságis kollégák és takarítónők, akik otthonukban, saját varrógéppel segítik a munkát.

A maszkokhoz szükséges alapanyagot a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma varróműhelyében szabják ki, betartva a legszigorúbb egészségügyi higiéniás szabályokat. Ezt követően osztják szét a kiszabott anyagot a lelkes nyíregyházi kollégáknak.

Ezzel az összefogással heti több száz maszkot tudnak készíteni, amit elsősorban a Centrum és az iskolák dolgozói kapnak meg, de felkérés érkezett már a Tiszavasvári Polgármesteri Hivataltól, a Tiszavasvári Védőnőktől és Kornisné Liptay Elza Szociális és Gyermekjóléti Központ részéről is. Természetesen igyekeznek mindenkinek segíteni.