A nyári szezon a végéhez közeledik - Bezár a Parkfürdő, de a Tófürdő még nem

A nyári szezon a végéhez közeledik - Bezár a Parkfürdő, de a Tófürdő még nem
A nyári szezon a végéhez közeledik - Bezár a Parkfürdő, de a Tófürdő még nem

Szombatra és vasárnapra 33-34 fokot jósolnak a meteorológusok, így érdemes kihasználni a hétvégét egy utolsó strandolásra, hiszen a Parkfürdő ebben a szezonban már csak szeptember elsejéig fogadja vendégeit. Persze, az élményfürdő ezt követően is nyitva lesz, csakúgy, mint a Tófürdő, utóbbi szeptember közepéig biztosan. A további nyitva tartásról az időjárás függvényében döntenek majd.

 

A megújult Tófürdő idei szezonja sikeresnek tekinthető, a vendégek nagy örömmel vették birtokba

– tájékoztatta szerkesztőségünket Podlovics Lajos, a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A tavalyi szezonban a tavon 36 000 vendéget fogadtunk, most viszont már 44 000 vendégnél tartunk, ami jól mutatja a megújult fürdő iránti fokozott érdeklődést. A tó biztosan nyitva lesz szeptember közepéig, a továbbiról az időjárás függvényében döntünk.

Sokat esett az eső

A Park- és élményfürdő is sok elégedett vendéget fogadott, szívesen látogatják a bel- és külföldi turisták egyaránt, de a júliusi időjárás sajnos országos szinten sokat rontott a fürdők látogatottságán, ez a hatás nem kímélt bennünket sem, két hét telt gyakorlatilag esőzéssel. Míg a kedvező időjárású június végén a tavalyi bázishoz képest plusz 15 000 vendéggel zártunk, addig júliusban ez az előny negatív értékbe fordult. Az augusztus sem segített ezen, hiszen ott is rendkívül hektikus volt az időjárás, bár kétségtelenül ez volt a legjobb hónap a szezonban.

A külföldi vendégek zöme egyébként továbbra is Szlovákiából, Romániából és Lengyelországból érkezik, de jelentős erősödést mutat az ukrán vendégforgalom.

A Park- és élményfürdő teljes kapacitással 2019. szeptember 1-jén, vasárnap fogadja vendégeit az idei szezonban. Szeptember 2-ától tovább üzemel az Aquarius Élményfürdő, illetve a Parkfürdő 50 méteres versenymedencéje, valamint a hatszögű családi medence, így a szabadtéri fürdőzésre szintén lehetőség nyílik a későbbiekben is.