Már a kultúrát is házhoz viszik a Jósavárosban: könyvet kölcsönözhetnek a szépkorúak

Már a kultúrát is házhoz viszik a Jósavárosban: könyvet kölcsönözhetnek a szépkorúak
Már a kultúrát is házhoz viszik a Jósavárosban: könyvet kölcsönözhetnek a szépkorúak

A járvány idején sem maradnak olvasni való nélkül a szépkorúak. A Nyírség Könyvtár Alapítvány csütörtökön indította útjára a könyvet házhoz elnevezésű szolgáltatását, melynek keretében a 60 év feletti jósavárosi lakosoknak szállítanak ki a könyvtári könyveket.

Éppen a telefonon rendelt könyveket adja át a Nyírség Könyvtár Alapítvány munkatársa egy szépkorú hölgynek. A járványügyi helyzet miatt március közepétől már a könyvtárak sem fogadhatnak látogatókat. A jósavárosi intézmény dolgozói viszont nem szeretnék, hogy könyvek nélkül maradjanak az idősek, éppen ezért a hatóságokkal egyeztetve elindították a könyvet házhoz elnevezésű kezdeményezést. Fekete Istvánné is üdvözölte a Nyírség Könyvtár Alapítvány akcióját.

Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek. Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy a Nyírség Könyvtár vezetői ezt kitalálták és megvalósították a könyvkölcsönzés új formáját. Elsősorban fontos az itt élő, jósavárosi embereknek, hogy nem csak az ételt kapják már házhoz, hanem igény szerint már a kultúrát is. Köszönjük ezt a lehetőséget, szolgáltatást a fiúknak. Bízom benne, hogy a jósavárosi lakosok igénybe fogják venni

  - mondta el Fekete Istvánné.

Elsősorban a jósavárosi szépkorúak jelentkezését várják, akiknek az otthon maradását szeretnénk megkönnyíteni, komfortosabbá tenni az alapítvány munkatársai. A kölcsönzésre minden hétfőn és szerdán van lehetőség, 9-től 12 óráig telefonon keresztül a 06-30-252-92-19 -es telefonszámon. A könyveket kedden és csütörtökön a délutáni órákban, előre egyeztetve viszik házhoz a könyvtár munkatársai, a megfelelő higiénés szabályok betartásával.

Alapvetően 60 év felettieket várunk. Akik beiratkozott olvasóink, nekik már semmi dolguk nincsen, csak felhívnak minket és leadják az igényeiket a könyvekre. Akik nem beiratkozott olvasóink, tőlük csekély 800 Ft-ot kérünk. Ez fele összege a normál beiratkozási díjnak

- mondta el Onderó Szilárd, a Nyírségi Könyvtár Alapítvány elnöke.

65 év felett a beiratkozás ingyenes. Egy alkalommal maximum 4 db könyvet választhatnak és a kölcsönzés ideje 3 hét. Ez idő alatt a könyvek cseréjére nincs lehetőség. Onderó Szilárd, a Nyírség Könyvtár Alapítvány elnöke hozzátette, hogy mivel a kint lévő könyveket a kialakult helyzet miatt most a lakosságtól nem tudják visszavenni, így azoknak a kölcsönzési ideje automatikusan meghosszabbodik.