A hosszú hétvégén (is) megérné szállást kiadni Nyíregyházán

A hosszú hétvégén (is) megérné szállást kiadni Nyíregyházán
A hosszú hétvégén (is) megérné szállást kiadni Nyíregyházán

A top 10-ben vagyunk az országban!

Az év negyedik hosszú hétvégéje előtt állunk (2019-ben lesz még további kettő), aki teheti, elutazik pár napra. Várhatóan óriási sorok lesznek az autópályákon, de a strandokon és a wellness-szállodákban is egymást érik majd a kikapcsolódni vágyók. Most megnéztük, mi a helyzet Nyíregyházán: van még egyáltalán szabad szoba?

Kétségtelen, a magyarok zöme kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, most ráadásul 4 napunk is lesz pihenni. Minden hatodik ember külföldi utazást tervez, de rengetegen töltik majd az utolsó előtti nyári hétvégét belföldön. A szallas.hu adatai szerint – a foglalások alapján – első helyen Siófok áll, de a top 10-ben ott van Nyíregyháza is, megelőzve többek között Balatonfüredet, Budapestet és Zalakarost.

Az apartmanok a legkeresettebbek

Az apartmanok és a vendégházak a legkeresettebb szállástípusok, a nyár végi kikapcsolódások átlagosan 2 éjszakára szólnak, a foglalási érték pedig 58 500 forint körül alakul.

Egy szoba maradt

Bár a hivatalos adatokból is látszik, hogy Nyíregyházán turisták tömegei töltik majd el a hosszú hétvégét, utánanéztünk mi is a foglalásoknak. Mi lenne, ha a szallas.hu oldalon keresztül augusztus 17. és 20. közötti időszakra szeretnénk egy szobát, 2 főre? Az eredmény megdöbbentő: válogatni már nem tudnánk, ugyanis 77 ajánlatot tárt elénk az oldal, de az egész városban, az említett időpontra már csak egyetlen egy szoba maradt szabadon. Valószínűleg ez sem sokáig, ugyanis velünk egy időben – az oldal szerint – még tizenhárman voltak kíváncsiak rá.

A meteorológiai előrejelzések szerint az előttünk álló hosszú hétvégén 26 és 31 fok között alakul majd a hőmérséklet, így remélhetőleg az idő is kegyes lesz a pihenni vágyó turistákhoz, akikből Nyíregyházán is lesznek majd bőven...