A Halott Pénz is Nyíregyházán VIDOR-og - Telt házas koncertek

A Halott Pénz is Nyíregyházán VIDOR-og - Telt házas koncertek
A Halott Pénz is Nyíregyházán VIDOR-og

Múlt héten vált nyilvánossá az idei, XVIII. VIDOR Fesztivál teljes programja. Már most látszik: a rendezvény igazi örömünnep lesz. 60 helyszínen több mint 200 izgalmas programot kínálnak az ide látogatóknak, a hazai vígjátéktermés minél szélesebb spektrumán át a szabadtéri koncertekig, filmvetítésekig, irodalmi ínyencségekig. Ha csak a Kossuth téri programokból szemezgetünk: zenél majd a The Biebers, Geszti Péter, a Parno Graszt & Bohemian Betyars, de itt lesz Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb zenekara, a Halott Pénz is.

 

A Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös  Fonogram-díjas magyar hiphopformáció. Eredetileg Marsalkó Dávid szólóprojektje volt, 2013-ban lett belőle hétfős – többnyire akusztikus – zenekar többféle műfaj keveredéseinek stílusjegyeivel. Évente közel 100 koncertet adnak, olyan fesztiválok nagyszínpadjain lépnek fel, mint – többek között – a VOLT, a Balaton Sound, vagy a Sziget, idén pedig, augusztus 25-én, vasárnap 20.30-tól a VIDOR-on is. A fergetegesnek ígérkező koncert előtt beszélgettünk velük.

Telt házas koncertek

– Pécsről indultunk és emiatt mindig is a zenekar kedvenc városa marad, rengeteget köszönhetünk a baranyai megyeszékhely pezsgő zenei és kulturális életének, azoknak a tapasztalatoknak, amiket ott szereztünk, illetve maguk a zenekartagok is ott ismerkedtek meg egymással. Az út sok nehézséget, sok buktatót tartalmazott, a legkisebb kluboktól jutottunk el a Volt és a Sziget nagyszínpadáig vagy éppen a telt házas Aréna-koncertekig, a közönség szeretete által, és mindent megteszünk, hogy ezt jó dalokkal, jó koncertekkel háláljuk meg. A Halott Pénz idén 15 éves, a jövőben is igyekszünk folyamatosan motiváltak maradni, és új kihívások elé állítani magunkat. Az élő fellépések anyagát rendszeresen fejlesztjük, igyekszünk még kimunkáltabb, még összetettebb élő show-t nyújtani a közönségnek. Emellett az új dalok repertoárba kerülése is frissen tart bennünket.
Darabokra törted a szívem...

– Több olyan dal van, ami fordulópontot jelentett a Halott Pénz történetében. A Feneked a gyengém után kezdődtek a fellépések országszerte, az Ugyanúgy hallasz-ban énekelt először Márk, a Valami van a levegőben megnyerte az év dala díját a Fonogramon – a közönség szavazatai alapján –, a Darabokra törted a szívem segített egy még szélesebb közönséget megszólítani, az aktuális kedvencünk pedig biztosan az Amikor feladnád, ami a koncerteken is kiemelt szerepet kap.

Lelkes a nyíregyházi közönség

– Már több alkalommal jártunk Nyíregyházán, és mindig nagyon pozitív élményekkel távoztunk. Az ottani közönség nagyon lelkes és hangos, a dalokat is jól ismerik, ami számunkra még jobbá teszi a koncertet. A 15 éves Halott Pénz-turnéra készülve rengeteg időt töltöttünk a próbateremben, ahol átdolgoztuk a dalok egy részét, bekerült a repertoárba az Amikor feladnád, változott a koncert felépítése. Ezt a megújult koncertprogramot fogjuk bemutatni a nyíregyházi közönségnek, ami kiemelt színpadi látványtechnikával párosul majd.

 

(A VIDOR Fesztivál részletes programja megtekinthető a vidor.eu oldalon.)