A Dal 2020 felfedezettje a TORTUGA! – Két díjjal és elsőként szárnyalnak tovább a döntőbe!

A Dal 2020 felfedezettje a TORTUGA! – Két díjjal és elsőként szárnyalnak tovább a döntőbe!
A Dal 2020 felfedezettje a TORTUGA! – Két díjjal és elsőként szárnyalnak tovább a döntőbe!

Szombat este egy igazán erős mezőnyben, ráadásul akusztikus verzióban kellett minden csapatnak előadnia a saját dalát A Dal 2020 első elődöntőjén. A döntő március 7-én lesz, ahol nyolc csapat méri össze tudását a színpadon a fődíjért.

Rock zenét feldolgozni akusztikus verzióban nem könnyű, de nem is lehetetlen: tegnap a Fatal Error és a Tortuga két különböző verzióban mutatta meg, hogyan lehetséges ez!

Az előadók többsége azt a megoldást választotta, hogy plusz hangszereket és előadókat vontak be a színpadi produkciójukba, ezzel segítve az akusztikus hangzást. Hallhattunk plusz szintetizátort, hegedűt, gitárokat és több vokálost is a háttérben az előadások folyamán.

A nyíregyházi rockerek viszont más utat választottak.

Laza, egyszerű, letisztult forma

Hegyi Ábel a csapat dalszövegíró-gitárosa korábbi interjúnkban már elárulta, hogy az első elődöntőben is maradnak a letisztult stílusnál. Bár megfordult a fejükben egy plusz hangszer bevonása, végül mégis úgy döntöttek, hogy nincs rá szükségük.
 

Karibi hangulat a színpadon!

Akik már régóta nyomon követik a fiúk munkásságát, azok tudhatják, hogy a csapat neve a Tortuga nevű karibi sziget elnevezése. Ebből kifolyólag gondolták úgy, hogy ehhez kapcsolódóan karibi hangulatot teremtenek a színpadra – ami nagyon jól sikerült, hiszen a csapat elsőként jutott tovább A Dal 2020 döntőjébe!
 

Jobban izgultunk, mint az érettségi előtt!

hangzott el a csapattól az első elődöntő végén.

Bár a zsűri véleménye megoszlott a Mámor tér 3. feldolgozásáról, Pély Barnának ez a verzió is nagyon tetszett, továbbra is a fiúk rajongója marad.

Különdíj a zsebekben!

Még az eredményhirdetés sem zajlott le, de már a A Dal 2020 felfedezettje valamint a Petőfi zenei díj év felfedezettje díjat is bezsebelte az együttes.

Nagy Feró örömmel adta át a fiúknak a díjat, amit így köszöntek meg az oldalukon:

 Megvan a döntős csapat fele

Így tehát négy produkció jutott a március 7-i döntőbe A Dal 2020 szombati első elődöntőjéből: a Tortuga a Mámor tér 3.-mal, a Fatal Error a Néma című számmal, Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dallal valamint Takács Nikolas a Csendbeszéddel.

Idén először nem az Eurovízióra jutás a cél!

A korábbi évekkel ellentétben, idén a fődíj nem az eurovíziós részvétel, hanem - Magyarország legjobb dalát keresik - a nyertes 75 millió forintot fordíthat zenei karrierjére, és fesztiválszereplési lehetőségeket is kap.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, a Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

 

A Tortugával a napokban újabb interjút készítünk, aki kiváncsi rájuk, az figyelje a nyiregyhaza.hu oldalt!