A csapadékos és a napsütéses időjárás váltakozása miatt egyre intenzívebb a fű növekedése

A csapadékos és a napsütéses időjárás váltakozása miatt egyre intenzívebb a fű növekedése
Fotó: Illusztráció

Az elmúlt napok csapadékos, napsütéses időjárása kedvezően hatott a fű növekedésére, ez egyre több munkát ad a NYÍRVV-nek. A társaság mintegy kétmillió négyzetméter zöldterületet felügyel Nyíregyházán, eddig már kilenc alkalommal nyírtak füvet a különböző körzetekben.

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása kedvezően hatott a fű növekedésének, a napsütéses órák száma is magas volt – a fűnövekedés üteme így megsokszorozódott. Ez nemcsak a kerttulajdonosoknak nehezíti meg a dolgát, hanem a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak is. A társaságnak közel kétmillió négyzetméter zöldterület karbantartásáról kell gondoskodniuk Nyíregyházán. A munkálatokat körzetekre osztva, ütemezetten hajtják végre.

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterületi igazgatója elmondta: „A belváros, Sóstó és a Bujtosi Városliget tartozik a kiemelt övezetek kategóriába, és ahogy haladunk kijjebb a városból, úgy változik a gyakorisága a fűnyírásnak. A júniusi extrém csapadékos időjárás miatt közel 220 milliméter csapadék hullott le, ami a fűnyírás területén is okozott némi fennakadást. De mi azon vagyunk, hogy ezeket ledolgozzuk, és mindenhol szép és ápolt zöldterületekkel találkozzanak a városlakók.”

A napi növekedés meghaladhatja a 2-3, de akár a 3-5 centimétert is, ezért gyakrabban kell vágni a füvet. Körzetenként eddig már kilenc alkalommal történt fűnyírás, ez a szám tavaly egész évben volt ennyi. Dicső Péter hozzátette, a NYÍRVV dolgozóinak munkáját nagyban segíti, ha az autósok a parkolásnál egy kis távolságot hagynak a jármű és az útpadka között, így egyszerűbben tudnak haladni a fűnyírással.