A Bogi’s Random Team szabadtéri koncertje tette hangulatossá a péntek estét a Jósavárosban

A Bogi’s Random Team szabadtéri koncertje tette hangulatossá a péntek estét a Jósavárosban
A Bogi’s Random Team szabadtéri koncertje tette hangulatossá a péntek estét a Jósavárosban

Jósavárosi civil szervezetek közreműködésével valósult meg az a térzenei program, amely június 19-én zajlott a tízemeletesek közötti sétányon. A Blahalouisiana, a Twenty One Pilots és Jason Mraz dalai mellett pénteken felcsendült a Sweet Dreams is, egy fiatal nyíregyházi csapatnak köszönhetően.

A lakók szabadban eltöltött idejét szeretnék színesebbé tenni a térzenével, amit – ha az időjárás is engedi – több alkalommal is meg fognak rendezni.

Arra törekszünk, hogy a jósavárosiak számára mindig legyen valamilyen program. Jó időben inkább kint töltik az időt a lakók, így hát úgy gondoltuk, egy kis zenével akár fel is dobhatnánk a péntek estéjüket! Több zenekar is próbál a helyi művelődési házban, de miért ne próbálhatnának a nyilvánosság előtt, a szabad levegőn?

– fogalmazta meg Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

Bemutatkozott a Bogi’s Random Team!

Elsőként a Bogi’s Random Team lépett fel június 19-én, rövid bemutatkozásukat Bereznai Boglárkától kaptuk:

Mi vagyunk a Bogi’s Random Team, egy cover band, ismert magyar és angol előadók, zenekarok dalait dolgozzuk fel. 2019. december 28-án alakultunk. Öten vagyunk, én (ének, ukulele), Papp Dorka (ének), Kerékjártó Balázs (ének, zongora), Kurucz Tamás (gitár) és Pelyvás Gergő (cajon, dob). Mindannyian most érettségiztünk és a szabadidőnkben tanultunk egy zeneiskolában is, Nyíregyházán. Nagyon szeretjük a zenét és egymást is!

– nyilatkozta Bogi.

Bár különböző nyíregyházi gimnáziumok és középiskolák diákjai voltak, a fiatalok évek óta tanulnak énekelni és/vagy valamilyen hangszeren játszani. Tomi magánúton tanul gitározni, a többiek pedig a Vikár Sándor Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolában kezdtek beletanulni a szakmába.

Bogi elmondta, hogy Nagy Szabina és Turóczi Kinga is szerették volna őket meghívni koncertet adni. A múlt hét pénteki fellépés ügyében végül Turóczi Kinga kereste őket, aminek annyira megörültek, hogy azonnal igent mondtak a felkérésre.

Kazár Tíciána is segített már nekik

Bár korábban a Holdudvarban is többször felléptek, ebben a felállásban csak február elseje óta léteznek, így öten. Pénteken tizenhárom dalt játszottak a Jósavárosban.

A dalokat saját magunk szoktuk kiválasztani, általában ezek olyanok, amelyek közel állnak a szívünkhöz, illetve ismert és kevésbé ismert magyar és angol nyelvű slágerek. De szeretjük a régi jó nótákat is, amit az érettebb korosztály is ismer. Terveink között van az is, hogy saját dalt írunk.

Volt olyan dal, amit a karanténidőszak alatt raktak össze, ez volt a Perfect Stranger’s, most játszották először a nyilvánosság előtt.

Alapvetően minden számot magunktól dolgozunk fel, nem igazán változtatjuk őket, bár van egy dal, amiben hallgattunk Kazár Tíciána zenetanárnőre. Az ő tanácsaira alapozva állítottunk össze Szabó Balázs bandájától egy dalfeldolgozást, aminek a végén kánon formájában éneklünk. Nekünk nagyon tetszik és így tényleg sokkal különlegesebb!

Bogi szereti, ha visszajelzésként énekelnek velük együtt a nézők, és a tapsnak is nagyon örülnek, hiszen ez is pozitív és sok erőt ad nekik.

A nyár folyamán a nyíregyháziak még legalább kétszer találkozhatnak velük, reméljük, hogy ott is ilyen hangulatos koncertet adnak majd, mint pénteken!

Nyáron több alkalommal is lesznek élő koncertek!

Ez a jósavárosi programsorozat három civil szervezet közbenjárásának köszönhető: az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, a Nyírség Könyvtár Alapítvány, valamint A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesületnek.

A programok ingyenesek, aki a nyári időszakban szeretne részese lenni egy ilyen, szabadtéri zenével fűszerezett péntek estének, az keresse a hangokat Jósaváros tízemeletesei között!

Rossz idő esetén a koncert elmarad, erről mindig tájékoztatják majd a kedves lakókat.