Egész nyáron mozgásban a teniszpályákon - rangos versenyek Nyíregyházán

Alig telt el egy év azóta, hogy a MARSO Tenisz Centrum Egyesület üzemelteti a Nyíregyházi Városi Stadionban található teniszpályákat és a klubházat, de már így is számos sikert tudhatnak maga mögött. A 2019-es évet tervezve már biztos, hogy magasabbra tették a lécet, hiszen újabb versenyek érkeznek a megyeszékhelyre.

A 2018-as indulást követően nyár közepén már a Korosztályos Vidékbajnokságot szervezte a MARSO Tenisz Centrum és az utánpótlás nevelés is kiemelt hangsúlyt kapott az egyesület életében. 2019-ben tovább folytatják a megkezdett munkát és már most szervezik a nyári táborokat, amelyek két turnusban indulnak: 2019. június 24-28. között az első, míg 2019. július 01-05. között a második turnus lesz. A táborok mellett folyamatosan be lehet csatlakozni a tanfolyamokba is, attól függően, hány éves korban vagyunk vagy milyen szinten állunk. 

Az utánpótlás nevelés mellett 2019-ben számos új versenyt is rendeznek Nyíregyházán:

2019. május 11. XV. Manager Open
A szabadidős- társasági- és üzleti tenisz rendezvény sorozatnak a legfontosabb szabálya, hogy legalább a páros egyik résztvevője magán- vagy állami szektorban dolgozó menedzser, cégvezető vagy vállalkozó legyen, míg a másik amatőr játékos. A Nyíregyházára érkező sorozatnak amatőr csoportja is van, amelyre férfi páros és vegyes páros számokban lehet nevezni. A csoportokon belüli körmérkőzésekkel kezdődő, majd egyenes kiesésben folytatódó amatőr csoport versenyről bővebb információt a MARSO Tenisz Centrum Facebook oldalán lehet találni: https://www.facebook.com/events/423517991778135/
 
2019. május 12. és 18. Csapatbajnokság állomások
A nyíregyházi férfi csapat tavalyi sikerei után már a női OB2-ben is indít csapatot a MARSO Tenisz Centrum. A férfi OB2-es csapat a múlt héten kezdődő megmérettetés első fordulóját sikerrel vette, hiszen 8-1 arányban legyőzték a nagynevű MTK csapatát. Május 12-én folytatódnak a küzdelmek Nyíregyházán, amikor mindkét csapat pályára lép. A férfi csapat a több TOP20-as játékossal felálló budaörsi SC-t, a női csapat a fővárosi BEAC-Orbita SE-t fogadja. Május 18-án ismét idehaza játszik a férfi csapat, a miskolci MEAFC érkezik Nyíregyházára. A buzdításra mindkét csapatnak szüksége lesz, így a szervezők bátran ajánlják a tenisz kedvelőinek is a vasárnapi majd a rákövetkező hét szombati versenynapot is.

2019. június 1-2. MatracDepó Kupa
A már hagyománynak számító meghívásos amatőr vegyes csapatbajnokságban 16 csapat méri össze tudását, amelyre a szurkolókat is várják.

2019. június 22. BMW MAG3 Bajnokság
Ez év egyik újdonsága a BMW MAG3 Bajnokság, amelynek részletei hamarosan elérhetőek lesznek.

2019. július 27-28. Somlai Sándor Emlékverseny
A vidéki felnőtt versenyek közül a legnagyobb öszdíjazással szervezik meg július végén – a MARSO egykori tulajdonosa előtt tisztelegve – a Somlai Sándor Emlékversenyt, amelynek fő támogatója a Ford Vagép és 500.000Ft-ot osztanak szét a pontszerzők között.

2019. augusztus 5-18. Korosztályos Magyar Bajnokság
A MARSO Tenisz Centrum sikerrel pályázott év elején az Országos Bajnokság megszervezésére, amelynek köszönhetően a legnagyobb országos korosztályos bajnokságot Nyíregyházán rendezik meg. Több száz teniszező veszi birtokba a megyeszékhely salakos pályáit és minden korosztályban a legjobb magyar versenyző részvételére is számítanak a szervezők. Mindezek mellett természetesen a nyíregyházi teniszezők a lelkes szurkolókat is várják, hogy ismét szép sikereket zsebelhessenek be!

2019. augusztus 24-25. II. Finnamed Kupa
Az előző évben megkezdett sorozatot idén folytatják a szervezők a nyílt amatőr teniszversennyel, amelynek részletei hamarosan elérhetőek lesznek.

Ahogy a fenti rendezvénynaptárból is kitűnik, a 2019-es nyári idény igazán mozgalmas lesz a MARSO Tenisz Centrumban, ahol mindig szívesen várják a tenisz iránt rajongókat vagy az érdeklődőket. A versenyekről és a csapatbajnokság állásáról pedig a Facebook oldalukon folyamatosan tájékoztatják a közönséget is: https://www.facebook.com/marsotenisz/