16 teniszpálya teljes felületének füvesítésére elegendő fűmagra pályázhatnak idén!

16 teniszpálya teljes felületének füvesítésére elegendő fűmagra pályázhatnak idén!
Fotó: Illusztráció

A „Szomszéd fűje mindig zöldebb” – ezzel a címmel újabb városszépítő programot hirdet a NYÍRVV Nonpofit Kft. A lakosság és az intézmények 1 kilogramm fűmagot és 1 köbméter komposztot igényelhetnek – a készlet erejéig.

Idén is folytatja Városszépítő akcióját a NYÍRVV, a közterületekre és az ingatlanok előtti részekre lehet igényelni 1 kilogramm fűmagot, illetve 1 m3 komposzt termőföld keveréket. Az akcióban szeretnék elérni, hogy minél szebb és még virágosabb legyen Nyíregyháza. Így idén is, hasonlóan az előző évekhez, mintegy 200 kilogramm fűmagot és 200 m3 komposztos termőföldet osztanak ki. A lakosságnak pályáznia kell, a pályázati adatlapot letölthetik a társaság honlapjáról, illetve személyesen is kérhetik a Tüzér utcán. A benyújtott pályázatokat érkezési sorrendben bírálják el. Nem csak a kertes házak övezetében, hanem a bérházak és intézmények részére is elérhető a pályázat.

Petró Árpád a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta:

Az akcióra egy pályázat során lehet jelentkezni, melynek a pályázati anyagát a honlapunkról lehet letölteni vagy személyesen az ügyfélszolgálaton lehet kérni. A lehetőségeink korlátozottak, ezért a pályázatokat abeérkezés sorrendjében fogjuk elbírálni.

Pályázni 2020. március 4-étől lehet, ezeket március 20-áig küldhetik be online vagy postai úton. A borítékra írják rá a pályázat nevét: „Szomszéd fűje mindig zöldebb”. A kérelmezett fűmagot és a komposztot az elbírálás után, március 25. és 28. között lehet átvenni a NYÍRVV Kft. telephelyén. A kiosztásra kerülő fűmag keverék gyorsan növekedő, ellenálló tulajdonságú. A komposzt-termőföld laza szerkezetű, tápanyagban gazdag keverék. Azok a nyertes pályázók, akik nem tudják elszállítani a termőföldet, azoknak szállítási költségek ellenében házhoz viszik. A városszépítő akció célja, hogy a lakossággal közösen növeljék a város zöld területeit, virágos kertjeit. Ezzel az akcióval a NYÍRVV Nonprofit Kft. szeretné elérni, hogy Nyíregyháza egy még szebb, még élhetőbb valamint zöldebb város legyen. A városszépítő akció következő eleme a balkonföld akció lesz. Ennek keretében, a társasházi lakóövezetekben élők részére, virágültetéshez, balkonládák növényesítéséhez szállítanak majd termőföldet és komposzt keveréket 71 helyszínre.