Link küldése Link küldése

Polgármesteri bejelentés: Munkácsy marad!
2018.10.10.


December 16-ig tekinthető meg a Munkácsy 50 kiállítás a Jósa András Múzeumban – ezt jelentette be Dr. Kovács Ferenc kedd délután a múzeumban. A polgármester személyesen állapodott meg a képek tulajdonosaival, ennek köszönhető a hosszabbítás. Közben kiderült, jövőre újabb meglepetésekkel készül a múzeum. Többek között elhozzák a Jégkorszak kiállítást és Szinyei-Merse Pál festményei is láthatók lesznek Nyíregyházán!


Kedd délután a nyíregyházi Hoffmann Ferenc feleségével közösen tekintette meg az egyik legismertebb magyar festőművész különleges kiállítását a Jósa András Múzeumban.

Szeretjük a festészetet, meg Munkácsy mint híres magyar festő műveit. Így egybe nem láthattuk még sehol.

– tette hozzá Hoffmann Ferenc.

 

Közel 20 ezer látogató, eddig

 

A Munkácsy 50 című páratlan kiállítás a Múzeumok éjszakáján nyílt meg. A Vidor Fesztivál kezdetén pedig a tárlat kiegészült néhány lenyűgöző darabbal, melyek a szentpétervári Ermitage-ból érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre. A kiállításra eddig 18255-en váltottak jegyet.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Mivel az érdeklődés töretlen, ezért a múzeum és a kiállítás támogatója, az önkormányzat úgy döntött, egyeztetnek a képek tulajdonosaival egy kis hosszabbítás érdekében.

 

„A kiállítás anyaga marad!”

 

A Munkácsy 50 december 16-ig látható Nyíregyházán. Ezt személyesen a polgármester jelentette be kedd délután a múzeumban, miután megállapodott a képek tulajdonosaival.

Beszéltem Pákh Imre úrral, a legnagyobb anyag az övé. Négy festmény érkezett Békéscsabáról az ötvenből és megkaptuk a hozzájárulásukat, december 16-ig marad az egész komplex kiállítási anyag. Remélem, hogy ez újabb biztatást ad minden érdeklődőnek. Ne várjanak sokáig, azonnal jöjjenek, mert fontos az, hogy mennyi látogatója lesz ennek a kiállításnak!

– árulta el Dr. Kovács Ferenc.

 

Jövőre újabb bombameglepetések jönnek!

 

Munkácsy festményeit kis csoportokban, tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni. Aki így szeretné megcsodálni a képeket, az bármikor regisztrálhat a Jósa András Múzeum internetes honlapján. A múzeum és az önkormányzat azt reméli, hogy december 16-ig akár harmincezren is kíváncsiak lesznek a kiállításra. Rémiás Tibor közben azt is elárulta, hogy a fantasztikus Seuso és a Munkácsy kiállítás után jövőre újabb ámulatba ejtő meglepetésekkel szolgálnak majd az érdeklődőknek.

Jövő évre már lefoglaltunk két természettudományi kiállítást, az egyik a „Jégkorszak” lesz, a másik pedig a „Szóra bírt csontjaink”, egy antropológiai kiállítás. Mind a kettő nagy sikerű kiállítás, a Magyar Természettudományi Múzeumból hozzuk. Sikerült megállapodni Szinyei Merse Pál dédunokájával is, aki egy művészettörténész hölgy, és ő lesz a kurátora a nagyszabású Szinyei Merse Pál kiállításnak.

– hangsúlyozta Rémiás Tibor, igazgató.

 

Most is érdemes jönni

 

A Munkácsy kiállításról is beszélt Rémiás Tibor. Elmondta, hogy az elmúlt hetekben főként iskolai és nyugdíjas csoportok jöttek el megnézni a tárlatot. Az igazgató hozzáfűzte, a hosszabbítástól azt várja, hogy azok is eljönnek a Benczúr térre, akik eddig csak tervezték a látogatást.

 

Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Police.hu: Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A police.hu közleménye: valótlanságot állít cikkeiben az Index.hu.

Sérelemdíjat kell fizetnie a jogsértő telefontársaságnak

Két millió forint sérelemdíj megfizetésére köteleztek egy telefontársaságot.

Olaszliszkai lincselés – Az elítélt kártalanításából a sértett is részesül

A törvény szerint valóban járhat egy elítéltnek kártalanítás.

Akár büntetésre is számíthat, aki nem sepri el ingatlana elől a havat, nem síktalanít!

Aki nem síktalanít, az felszólításra vagy akár büntetésre is számíthat.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!