Link küldése Link küldése

Példaképek közelről - EB érmes vízilabdázók jártak Nyíregyházán
2018.11.08. Néhány hónappal ezelőtt kötött megállapodást az UVSE és a nyíregyházi Aqua SE, hogy egy kétéves program keretében népszerűsítik a fiatalok körében a vízilabdát illetve az egészséges életmódot. A 2020. májusáig tartó projekt ideje alatt az Észak-Alföldi régió 15 kistérségben Komplex lakossági testmozgásprogramok, tártkapus sportesemények, példaképek részvételével zajló roadshow-k valósulnak meg. Utóbbi keretében két Európa-bajnoki érmes látogatott a nyíregyházi Jókai Mór illetve Petőfi Sándor iskolába.

- Ma már sokkal jobbak a körülmények mint amikor én kezdtem a sportágat, és a női vízilabdát is sokkal inkább elfogadják. Gyerekként még apukámmal jártam külön tréningekre, ma már ez is biztosítva van a kluboknál, és csak a gyerekeken múlik, élnek-e ezekkel a lehetőségekkel – mondta Keszthelyi Rita Európa-bajnok vízilabdázó.

A program keretében egészségfejlesztő előadások, és utánpótlásedzők, szakemberek, továbbképzése, szemléletformáló kiadványok, információs eszközök, felületek jönnek létre. Az iskolások kérdéseket is feltehettek a vendégekhez, akik örömmel beszéltek arról, mit adott nekik a vízilabda. A következő cél az olimpia illetve a fiatalok segítése.

- Az olimpia minden sportoló álma, természetesen nekem is, de még nem tervezek ilyen távolra. Most egy fiatal csapatunk van, a legfontosabb, hogy a bajnokságban jól szerepeljünk és a játékosok fejlődjenek - mondta Bisztritsányi Dávid EB bronzérmes vízilabdázó.

Nyíregyházán egyre népszerűbb a vízilabda, az Aqua SE-ben közel 200 igazolt sportoló van, akik a szövetség által kiírt korcsoportos vízilabda bajnoki küzdelmekben szerepelnek évről-évre sikerrel. A sportágnak nagy lökést adhat a most épülő új uszoda a megyeszékhelyen, mely várhatóan jövő év őszére készül el.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A csoport legerősebb csapata érkezik pénteken Nyíregyházára

A listavezető Ceglédet fogadja a kosárlabda NB-II-ben a Sunshine NYIKSE

Futsal utánpótlás torna - ilyen még nem volt a Continental Arénában

A házigazda Blue Sharks együttese jelenleg vezeti a bajnokságot

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket

Sport XXI - Atlétikai verseny a Nyíregyházi Egyetem csarnokában

Több számban mérték össze erejüket a gyerekek

Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Segítségével profik és amatőrök is átélhetik egy igazi mérkőzés izgalmaitImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!