Link küldése Link küldése

Pályázat a tanulók lemorzsolódásának csökkentése érdekében
2018.01.19.


Megtartotta projektnyitó rendezvényét a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. Az 500 millió forintos, részben európai uniós, részben állami támogatású projekt megvalósítása során népszerűsítik a szakképzést, fejlesztik a tananyagot, tartanak tanároknak továbbképzést és kialakítanak egy Digitális Közösségi Alkotóműhelyt.


 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum pályázatot nyert a „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése címmel”, így megtartotta projektnyitó konferenciáját, ahol a centrum tíz tagintézményének vezetője, illetve pedagógusai voltak jelen és tájékoztatást kaptak a projektről és az ahhoz kapcsolódó feladatokról. Az 512 millió forintos, vegyes finanszírozású pályázat legfőbb célja a szakképzésben tanuló diákok lemorzsolódásának megakadályozása. Jelenleg 16 éves korig kötelező iskolába járni a fiataloknak, sokan ahogy elérik ezt kort, otthagyják tanulmányaikat és nem szereznek szakmát.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum legfőbb célja az, hogy a lemorzsolódó tanulókat számban csökkentse, illetve bevonzza azokat, akik még nem döntöttek arról, hogy hová szeretnének menni továbbtanulni. A célunk a pályázattal az volt, hogy népszerűsítsük a szakképzést és a jelenlegi problémákra, amelyek a szakképzésben felmerülnek, megoldást nyújtsunk. Ennek érdekében egy intézményfejlesztést, szakmai módszertani fejlesztést is végre hajtunk és mind a tíz tagintézményében, minden fajta fejlesztést végre fogunk hajtani. Ilyen lesz például egy tanártovábbképzés, melyen belül a kollégák az oktatás és a nevelés területén is kapnak továbbképzést, kiépítünk egy Digitális Közösségi Alkotóműhelyt, valamint 3 informatika tantermet, ahol a robotika oktatását fogjuk a tanításba beintegrálni.

– mondta el Dancsiskóné Bakos Katalin, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum projekt referense.

A projekt elsősorban a Szakképzési Centrum tanulóit érinti, a 2018/2019-es tanévben kezdő kilencedikes diákok lesznek bevonva. A Digitális Közösségi Alkotóműhely keretében várják majd a tankerület diákjait is. A pályázat lehetőséget teremt tanórákon kívüli programok szervezésére is, melynek célja a tanulók szociális hátrányának csökkentése és a kompetenciák fejlesztése, lesz például színház és múzeumlátogatás, illetve táboroztatás a 30 hónapos időtartam alatt.


Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A sikeres CSOK folytatódik jövőre is

90 ezer család részesült összesen 250 milliárd forint otthonteremtési támogatásban

OLVASÓI LEVÉL - Könnyebb kórházi parkolás

Egy rendezett, korszerű parkolóházba érkeztem.

Mit tehetünk a frontok tünetei ellen?

Hasznos tanácsok frontra érzékenyeknek.

Szárnyak nélkül is repül. Mi az? A Karmapirin zenekar készülő új lemeze, a Madárka!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket mutatunk be.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!