Link küldése Link küldése

Pályaválasztási nyílt nap a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán
2019.01.17.


Interaktív nyílt napot tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán a továbbtanulás előtt álló középiskolásoknak. A célja az egészségügyi szakok népszerűsítése volt. Az érdeklődők nem csak tájékoztatást kaptak a szakmákról, hanem ki is próbálhatták az oktatás során használt eszközöket.


Pályaorientációs nyílt napot tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, ez már hagyomány az intézmény életében. Fő célja a továbbtanulás előtt álló diákok megismertetése a különböző szakokkal, interaktív módon. Ez azt jelenti, hogy nem csak egy hagyományos tájékoztatót hallhatnak ilyenkor a fiatalok és szüleik, hanem megismerhetik az oktatás során használt látványos eszközöket.

Négy alapszaknak különböző szakirányaira és specializációira is lehet jelentkezni. Részben az egészségtudományi területre. Ennél fel lehet sorolni a mentőtiszt, szülésznő, védőnő, egészségügyi szervező és egyéb alapszakokat, illetve ezekhez hozzá kell tenni a mesterképzéseket. Ápolás mesterképzést is indítunk szeptembertől. Pedagógusképzési területen, de még egy kicsit az egészségtudományokhoz kapcsolódóan az egészségügyi tanárszak, illetve társadalomtudományi képzési területen a szociális munka alapszakot, illetve az alapszakra ráépülő egészségügyi szociális munka mesterképzést, illetve a szociális munka és szociális gazdaság elnevezéssel rendelkezik. Ez azért speciális, mert ez csak nálunk teljesíthető ez a képzés, 7 európai egyetem együttműködésében valósul meg és közös diplomát ad.

– mondta el Fábián Gergely, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánhelyettese.

Az idei év legnagyobb újdonsága egy duális képzés, így a hallgatók azonnal dolgozhatnak és pénzt is kereshetnek tanulmányaik megkezdése után.

Szociális munka alapszakon a duális képzési formát indítjuk el 2019 szeptemberétől, így mindazok, aki érdeklődnek a duális képzés iránt, már most, február 15-ig tudnak jelentkezni a felvi.hu-n keresztül. Maga a duális képzés a szociális munka alapszakon azt jelenti, hogy a jelentkezők egy időben fognak tanulni az egyetemen és ezzel párhuzamosan, amit itt tanulnak, azt rögtön viszik át a gyakorlatba.

– mondta el Dr. Szoboszlai Katalin, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Szociális munka tanszékének vezetője.

Az eddigi évek felmérései alapján, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán végzett hallgatók 90 százaléka, 6 hónapon belül el tud helyezkedni, munkába tud állni és folyamatos emelkedést mutat a bérük.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!