Link küldése Link küldése

Öt nap feledhetetlen élmény a Balatonon
2018.09.10.


A Nyíregyházi Szakképzési Centrum közel 400 tanulója indult Zánkára, hogy eltöltsön öt napot a Balon partján. A kirándulásra egy európai uniós pályázat biztosított lehetőséget, amelyet az intézmény nyert meg. Célja, hogy a tanulók csapatmunkában, közösségben együtt dolgozva fejlődjenek.


A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 370 tanulója és 30 kísérőtanárja indult reggel Zánkára. A „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” című európai uniós pályázatnak köszönhetően tölthetnek el 5 napot a Balaton partján a gyerekek.

A mai napon érkeznek és pénteken fognak visszaérkezni, tehát öt napot töltenek Zánkán, ahol szervezett programokon vesznek részt. Többféle program lesz, lesznek kulturális programok, történelmi emlékeket látogatnak meg, múzeumba és színházba is elmennek, de ezek mellett a Szakképzési Centrum minden intézménye bemutatkozik a tanulóknak és megismerik egymástó intézményeit, az itt tanított szakmákat. Nagyon fontos az is, hogy a programok során olyan csapatépítő játékok is legyenek, melynek során az együttműködési készség, és a csapatmunka is fejlődjön.

– mondta el Dancsiskóné Bakos Katalin projektmenedzser.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum nagyobb intézményeiből 50 fő, a kisebbekből 14 fő vehet részt a kiránduláson. A kiválasztás a tanulmányi eredmények és a szociális helyzet alapján történt a pedagógusok javaslatára.

A Wesselényi Miklós Középiskolába járok és 12-es tanuló vagyok. Az osztályfőnök javasolt engem a jó tanulmányi eredményemért és a sportban teljesített munkámért leginkább.

– mondta el Sárközi Elizabet.

A projekt célja elsősorban a Szakképzési Centrum oktatási stratégiájának fejlesztése, a versenyképes szakmához juttatás segítése, valamint a tanulók lemorzsolódásának csökkentése.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.

Áprilisban gyönyörködhetünk legközelebb a Bujtosi Városliget mesés szökőkútjában

Szombaton kiemelték a szökőkutat a Bujtosból, sokáig kell várnunk, hogy újra láthassuk.

Kórházban a Sóstói úton elgázolt kerékpáros

Több baleset is történt az elmúlt hétvégén a Sóstói úton.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!