Örökségünk dal, díjnyertes nyíregyházi feldolgozással


Link küldése Link küldése

Örökségünk dal, díjnyertes nyíregyházi feldolgozással
2016.09.16.Az Örökségünk című dalnak városunkban a „Helló Nyíregyháza!” rendezvényen volt áprilisban a „premierje”, s a jelentős összefogással megvalósult produkció díjat érdemelt a zsűritől!

Gyulai István Örökségünk című szerzeményével az általa vezetett PistiEst zenekar megnyerte az Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált 2014-ben, majd 2015-ben klip készült hozzá, amelyet Paks mellett három testvérvárosban: a kárpátaljai Visken, az erdélyi Kézdivásárhelyen és a felvidéki Galántán forgattak.

 

A nyíregyházi lett a legjobb

 

A dal refrénjét ottani gyerekek éneklik, összesen mintegy háromszázan. Ennek sikerét látva a stáb azt tervezte, hogy megénekelteti a világ magyarságát, a feltöltött videókból pedig új klipet készít. A kezdeményezéshez Nyíregyháza is csatlakozott.

Az ötlet az volt, hogy széles nyilvánosság előtt, központi helyen legyen a bemutató, ahol minél többen énekelhetik a dalt. A produkció fellépői hátterét egyrészt a Szanics Rudolf vezette Harmónia Kamarakórus, valamint az idén jubiláló Folkfusion Band zenekar adja. A tízéves csapat vezetője, Kazár Pál hangszerelte újra a slágert, s ez a szakmai zsűri döntése alapján kiérdemelte a „Legjobb zenei feldolgozás” díját, a vele járó 100 ezer forintos ajándékkal.
Sikeres csapatmunka

Valóban csapatmunka volt a klip, hiszen utólagos stúdiófelvételek segítették a hangzást – amelyet azonban nem „sterilre” gyártottak, hanem igyekeztek benne meghagyni a tér és a rendezvény hangulatát. A montírozásban a Döme Videó segédkezett, a többkamerás felvételt pedig a Nyíregyházi Televízió készítette. A számos helyről beérkezett videókból áll össze majd az új, közösségi klip, melynek néhány másodpercre reményeink szerint a nyíregyházi is részese lesz. Mindenesetre az alkotókat meghívták az októberi, paksi rendezvényre.

Tarczy Gyula

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Lopás miatt keresik

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Ünnepi díszbe öltözött a város

Államalapításunk ünnepének közelségét jelzi, hogy napok óta lobogók díszítik Nyíregyháza fő utcáit.

Impromtu Nyíregyháza belvárosában

A film a tervek szerint jövő tavasszal kerül a mozikba.

Nagy melegben legjobb szomjoltó az egészséges, biztonságos csapvíz!

Az időjárás előrejelzések a következő napokra is meleg, kánikulai időt jósolnak.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!