Link küldése Link küldése

Október végére elkészül a körút, a Tiszavasvári felüljárót várhatóan jövőre újítják fel
2018.09.13.


Országosan több száz helyszínen végez felújítási munkálatokat a Magyar Közút. A társaság a szabolcsi megyeszékhelyen is fejleszt. Például megújult a Debreceni úti felüljáró. Az arra haladók augusztus eleje óta biztonságosabban, új burkolaton közlekedhetnek.


A 41-es számú főút egy belvárosi szakasza is hamarosan megújul: pontosabban a Bocskai utca kórház előtti területe, a nagykörúti csomóponttól egészen a Család utcáig. A felújítás már javában tart, az aszfaltmarási munkálatok, a közműaknák szintbe helyezése és a szegélyek javítása már befejeződött, így elkezdődhet az aszfaltozás. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra számíthatnak az arra közlekedők – mondta Veczán László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője.

Hozzátette:

A 36-os számú főúton, a nagykörúton egy közel 1,4 km-es szakaszon teljes keresztmetszetben történik burkolatfelújítás. A marási munkálatok és a szegélyek lokális javítása azon a szakaszon szintén befejeződött, jelenleg még egy-két közműfedlapnak a szintbe helyezése történik, illetve a szakasz aszfaltozása már elég jelentősen előrehaladt. Október végére fejeződhetnek be a munkálatok.

A Tiszavasvári úti felüljárót is a Magyar Közút újítja majd fel, várhatóan jövőre – tette hozzá Veczán László.

Ez attól függ, hogy a tervezési munkálatok, hogy tudnak befejeződni. Nyíregyházát érinti még a Nyírszőlős irányába vezető összekötő út. Ez a vasúti átjárótól indulna és közel 5,5 km hosszban történik majd felújítás, ami csatlakozik majd a jelenleg építés alatt álló 338-as, Nyíregyházát elkerülő nyugati főútnak a körforgalmi csomópontjához.

A Nyírszőlős felé vezető utat várhatóan jövő tavasszal kezdik felújítani. Nemcsak a Magyar Közút, az önkormányzat is fejleszti a városi úthálózatot. Többek között a forgalmi torlódások megszüntetésén is dolgoznak – a Törzs utcán három közlekedési csomópontot alakítanak át, a munkálatok már javában tartanak. A Bocskai utca város felőli részét is felújítják majd, valamint több járda és kerékpárút is épül-újul a városban. 

 

Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Korcsolyaoktatást is tartanak a Nyíregyházi Jégpályán

Az oktatásra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk!

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona - Akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető

Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Kívánjon valamit ma este - Intenzív csillagzápor várható szombaton éjszaka

1833-ban egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Napsütéses szombat november közepén - Mintha tavasz lenne

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Megmaradt a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!