Link küldése Link küldése

Nyúlhús repítheti Helebrandt Mátét a harmadik olimpiájára!
2019.01.12.


 A nyíregyházi gyalogló a VB-n éjfélkor állhat rajthoz


 Szakadó hó, mínusz 6 fok. Utóbbi nem okozna gondot, előbbi miatt azonban futópadra kényszerül Helebrandt Máté. A nyíregyházi olimpikon egy-egy kiesett nap miatt is bosszús, tudja, hogy fontos versenyek várnak rá tavasszal, és jó formába kell kerülnie.

- Nem jött jól a havazás, teremben készülni azért nem ugyanaz. Tíz nap múlva viszont Portugáliába utazunk edzőtáborba, remélem ott megfelelő lesz az időjárás, és jól sikerül a felkészülés – mondta Helebrandt Máté.

A Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója már tavasszal szeretné teljesíteni az olimpiai és a világbajnoki kiküldetési szintet. Ha csak egyéni csúcsa közelébe kerül, akkor nem okozhat gondot a kvalifikáció 50 km-en. A 2020-as tokiói már a harmadik olimpiája lenne Máténak a londoni és a riói után, előtte azonban egy különleges világbajnokságon vehet részt idén.

- A nagy meleg miatt a tervek szerint éjszaka rendezik majd a gyalogló számot, éjfélkor lesz a rajt. Ilyen versenyem még soha nem volt, így erre is külön készülni kell majd – mondta az atléta.

Helebrandt Mátét a családja is mindenben támogatja, édesapja egyben menedzsere is, folyamatosan támogatókat keres, akik segítik a sportoló felkészülését. Egyébként pedig nyulakat tenyészt – ezt is Máté miatt. A nyúlhús ugyanis az egyik legjobb fehérjeforrás az atléta számára. Máté édesanyja és párja is rendszeresen ott van minden versenyen – utóbbi kezét épp Rióban kérte meg, majd jöhetett az esküvő, természetesen csak a kontinensviadal után.

Az EB minden volt Máté számára, csak szerencsés nem. Az élmezőnyben haladva egy eldobott flakonra lépett, megsérült, és fel kellett adnia a versenyt.

- Ez már a múlt, túl vagyok rajta, a következő versenyekre készülök. Fontos lenne, hogy már Dudincében, tavasszal sikerüljön teljesíteni a szinteket, és akkor nyugodtan készülhetek a hátralévő időszakban a VB-re és az olimpiára – mondta Helebrandt Máté.

Szakemberek szerint a legjobb korban van a nyíregyházi sportoló, így az élmezőnyben végezhet a VB-n és az olimpián. De addig még sok nyúlhúst kell megennie…

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A csoport legerősebb csapata érkezik pénteken Nyíregyházára

A listavezető Ceglédet fogadja a kosárlabda NB-II-ben a Sunshine NYIKSE

Futsal utánpótlás torna - ilyen még nem volt a Continental Arénában

A házigazda Blue Sharks együttese jelenleg vezeti a bajnokságot

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket

Sport XXI - Atlétikai verseny a Nyíregyházi Egyetem csarnokában

Több számban mérték össze erejüket a gyerekek

Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Segítségével profik és amatőrök is átélhetik egy igazi mérkőzés izgalmaitImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!