Link küldése Link küldése

Nyolc hónap börtön a bolti tolvajnak
2018.04.17.


Sokan azt gondolhatják, hogy alig 40.000,- forint értékű ruhanemű eltulajdonításáért nem kerülhetnek börtönbe, hanem megúszhatják jóval enyhébb büntetéssel, akár egy figyelmeztetéssel is. Ha azonban pár hónapon belül többször is ilyen jellegű lopást követ el a gyanúsított, akkor alappal számíthat arra, hogy hosszabb ideig a rácsok mögött kell gondolkodnia arról, hogy érdemes volt-e a törvényt megszegni.


Így lehet azzal a 20 éves hajdúhadházi fiatalember is, aki a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint 2018. március 26-án délután Nyíregyháza belvárosában az egyik ruházati boltból három nadrágot és négy pólót tulajdonított el 40.730,- forint értékben, azonban amikor távozott az üzletből, a biztonsági kapu jelzést adott. A férfi elfutott, a lopott holmit pedig a közelben eldobta. A bolt eladói a tolvaj után mentek, és közben értesítették a biztonsági őrséget is, így közös erővel sikerült elfogni a férfit, aki azt is megmutatta hová dobta az ellopott ruhákat.

 

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt, de a letartóztatására már nem volt szükség, mert amikor bevitték a börtönbe, kiderült, hogy jogerősen már korábban elzárásra ítélték, és ennek végrehajtását azonnal el is kezdték.

 

Az ügyész gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt és egy évre eltiltotta a közügyektől. Ezen kívül elrendelte a férfivel szemben tavaly decemberben kiszabott hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is, amit szintén ilyen lopásért kapott, de akkor még úgy látta a bíróság, hogy a szabadságvesztés végrehajtása felfüggeszthető, mert jó útra térhet a vádlott.

 

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek, mert rövidebb szabadságvesztést szeretnének.

 

Fotó: Internet

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Európa-napok az ország 18 városában – Május 10-én Nyíregyházán is!

Országszerte színes Európa-napi programokkal és nyereményjátékkal várják a családokat.

VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál a Continental Arénában

A Continental Arénában került megrendezésre a VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál.

Átvehették megbízólevelüket a megválasztott országgyűlési képviselők

Ünnepélyes keretek között vehették át megbízólevelüket a megválasztott országgyűlési képviselők.

Hét helyen újít fel összesen egymilliárdból utakat a Magyar Közút idén Nyíregyházán

Egymilliárd forintból valósít meg fejlesztéseket a Magyar Közút idén Nyíregyházán.

Aláírták az épülő négycsillagos sóstói hotel üzemeltetési szerződését

Aláírták az épülő Hotel Sóstó Resort SPA & Conference üzemeltetési szerződését a városházán.

Hamarosan megrendezésre kerül a II. Nyíregyházi Zongoraverseny és Találkozó, Tehetségnap

Április 25-én, szerdán rendezik meg a II. Nyíregyházi Zongoraverseny és Találkozót, Tehetségnapot.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!