Link küldése Link küldése

Nyolc hónap börtön a bolti tolvajnak
2018.04.17.


Sokan azt gondolhatják, hogy alig 40.000,- forint értékű ruhanemű eltulajdonításáért nem kerülhetnek börtönbe, hanem megúszhatják jóval enyhébb büntetéssel, akár egy figyelmeztetéssel is. Ha azonban pár hónapon belül többször is ilyen jellegű lopást követ el a gyanúsított, akkor alappal számíthat arra, hogy hosszabb ideig a rácsok mögött kell gondolkodnia arról, hogy érdemes volt-e a törvényt megszegni.


Így lehet azzal a 20 éves hajdúhadházi fiatalember is, aki a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint 2018. március 26-án délután Nyíregyháza belvárosában az egyik ruházati boltból három nadrágot és négy pólót tulajdonított el 40.730,- forint értékben, azonban amikor távozott az üzletből, a biztonsági kapu jelzést adott. A férfi elfutott, a lopott holmit pedig a közelben eldobta. A bolt eladói a tolvaj után mentek, és közben értesítették a biztonsági őrséget is, így közös erővel sikerült elfogni a férfit, aki azt is megmutatta hová dobta az ellopott ruhákat.

 

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt, de a letartóztatására már nem volt szükség, mert amikor bevitték a börtönbe, kiderült, hogy jogerősen már korábban elzárásra ítélték, és ennek végrehajtását azonnal el is kezdték.

 

Az ügyész gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt és egy évre eltiltotta a közügyektől. Ezen kívül elrendelte a férfivel szemben tavaly decemberben kiszabott hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is, amit szintén ilyen lopásért kapott, de akkor még úgy látta a bíróság, hogy a szabadságvesztés végrehajtása felfüggeszthető, mert jó útra térhet a vádlott.

 

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek, mert rövidebb szabadságvesztést szeretnének.

 

Fotó: Internet

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!