Link küldése Link küldése

I. Nyírségi Disznótoros Fesztivál: ezreket várnak
2018.02.11.


 Már javában tart a nevezés az I. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra, amelynek február 17-én, szombaton a Sóstói Múzeumfalu ad otthont. Az óriási érdeklõdéshez – az elõrejelzéseket alátámasztva – pedig nem fér kétség: a nem mindennapi eseményre már határon túli csapatok is jelezték részvételi szándékukat. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. február 9-i számában)


 Mint ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, idén a majd két évtizedes múlttal rendelkezõ Nemzetközi Böllérversenyt már nem Napkoron rendezik meg, hanem a Sóstói Múzeumfaluban, ráadásul új nevet is kapott: I. Nyírségi Nemzetközi Disznótoros Fesztivál. Nemcsak a helyszín és a név változott meg, hanem friss elemekkel is bõvül az egész napos rendezvény. Idén is megtartják a hagyományos versengést a böllérek között, de lesz amatõr kolbásztöltõ, valamint pálinkák versenye is.

ZSŰRI DÍJAZZA

Az I. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra még mindig várják a nevezõket. A böllérversenyre jelentkezni február 12-éig (hétfõ) lehet. Ehhez a Napkorona Hagyományõrzõ Lovas és Lövész Egyesület honlapjáról, valamint Facebook-oldaláról tölthetõk le a nevezési lapok. A pálinkaversenyhez pedig a 2-szer fél liter nedût február 14-én, szerdán 12 óráig lehet leadni a Continental Aréna büféjében (fél liter a szakmai zsûri, míg fél liter a közönség elé kerül majd).

– A helyben készült disznóságok zsûrielnöke Szoboszlai Gyula mesterszakács, a pálinkáké pedig Orosz János, a Bükki Pálinka Lovagrend Nagymestere lesz – tájékoztatta szerkesztõségünket Támba Miklós fõszervezõ.
– A böllérversenyre elõreláthatóan 15 csapat nevez be, a kolbásztöltõre 30–40, pálinkára pedig 2–300-ra számítunk majd. Már most látszik, hogy határon túlról is lesznek indulóink. Romániából például három településrõl érkezett nevezés: Kaplonyról, Erdõdrõl és Szatmárhegyrõl. Összességében egyébként több ezer látogatóra számítunk.

– Fél hétkor lesz kapunyitás, hét és fél nyolc között megtörténik a disznók kábítása és kivéreztetése, ezt követi a perzselés és a bontás, majd kezdõdhet a finom ételek elkészítése. Az érdeklõdõk kóstolójegy ellenében ezeket meg is ízlelhetik majd – tette hozzá.
A disznóságok mellett nem maradnak el a szórakoztató programok sem, mi több, tombola is várja majd az érdeklõdõket. A befolyt összegbõl a szervezõk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványt támogatják.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Eddig 146 helyszínen végeztek útjavításokat a NYÍRVV munkatársai

A szélsőséges időjárás az utakat sem kímélte az elmúlt időszakban, több kátyú is keletkezett.

Elindult az Ovikori Program – Élvezik a gyerekek az önkormányzat ajándékát

Ingyenesen tanulhatnak korcsolyázni a nyíregyházi óvodák nagycsoportosai a Városi Jégpályán.

Civilek figyelem! Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai!

Teljesen megtelt a Városháza Krúdy terme szerda délelőtt.

Digitális fejlesztés a Szent Imrében is!

A program 23 millió forint összértékű.

Városi Ifjúsági Bál lesz Nyíregyházán – A velencei karnevál az idei téma

A Városi Ifjúsági Bál január 26-án a Hotel Koronában kerül megrendezésre.

Gyorsforgalmi út épül Kárpátalja felé – Az M34-es kétszer két sávon éri majd el Záhonyt

Négy sávon éri majd el Záhonynál a határt az M34-es gyorsforgalmi út.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!