Link küldése Link küldése


Nyíregyházán tartott előadást az első ENSZ Ifjúsági Küldött


2017.09.14.


A Kölcsey Ferenc Gimnáziumba látogatott Magyarország első ENSZ Ifjúsági Küldötte. Volom András a fenntartható fejlődés céljairól tartott előadást az iskolai rendezvényen. Az interaktív programon a diákok is elmondhatták a témával kapcsolatos véleményüket, elképzeléseiket.


 

 

ENSZ Napon vettek részt a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai iskolájukban. Az program különlegessége, hogy előadást tartott országjáró körútjának 10., nyíregyházi állomásán Volom András, Magyarország első ENSZ Ifjúsági Küldötte.

 

A fiatalok tehetnek a jövőért

 

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban megismerkedett a helyi fiatalokkal és ügyeikkel, valamint bemutatta nekik az ENSZ 2030-ig teljesítendő fenntartható fejlődési céljait.

Volom András, ENSZ Ifjúsági Küldött kifejtette, a témához kapcsolódó folyamatok és problémák, mint a klímaváltozás, vagy a globális felmelegedés és a társadalmi egyenlőtlenségek alapvetően a mostani középiskolás generációt érintik majd. Hozzátette, fontos, hogy ezzel kapcsolatban a fiatalok tudatossá váljanak és aktív cselekvőként léphessenek fel ezen problémák megoldásában.

A küldött elmagyarázta a diákoknak az ENSZ 17 fenntartható, fejlődési célját és tudatosította a bennük azt, hogy nélkülük ezek az elképzelések nem valósíthatóak meg.

 

„Mit rejt a jövő?”

 

Jakots Réka Orsolya, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója azt mondta, nagyon fontos, hogy a mai fiatalság tisztában legyen azzal, hogy mit rejt a jövő. Hozzátette, fontos, hogy ezt a jövőt egy szép jövőnek éljék majd meg a mai fiatalok.

 

Nyelvgyakorlás az előadáson

 

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban évtizedek óta nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek oktatására, így néhány előadás angolul zajlott.

Márk Attila Olivér, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, az előadások nagyobb részben angol nyelvűek, így az angol haladó nyelvtagozaton tanuló diákoknak ez egy nagyon jó lehetőség a gyakorlásra. Az igazgató hozzátette, azok a témák, amelyekről az előadásokon szó van, a fenntartható fejlődés témája köré csoportosulnak. – A 21. században akár az egészséges jólét, a minőségi oktatás és a szegénység olyan témák, amelyekről a gyerekeknek hallani kell. Az, pedig, hogy ez angol nyelven történik, külön kiemelésre méltó – fogalmazott Márk Attila Olivér.

 

Kerekasztal beszélgetés

 

A Sulinet Plusz multimédiás eszközzel az előadást a tanárok rögzítették, így nem csupán az iskola tanulói, hanem a téma iránt érdeklődők is megtekinthetik később az ENSZ Nap eseményeit. A program egy délutáni kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, ahol az oktatási intézmény hat diákja osztotta meg az elképzeléseit a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Könyvtárban a gyerekek

A Szent Imre Katolikus Óvoda Méhecske és Katica csoportja egy vidám foglalkozáson vett részt.

Menet közben gyulladt ki

Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi csütörtök reggel Tiszavasváriban, a Vasvári Pál utcában.

Száznegyven éves tölgyet gallyaztak

A Sarkantyú utcát a 140 éves védett tölgyet gallyaztak a szakemberek.

Karácsony a színpadon

Illatszertár bemutató a Móricz Zsigmond Színházban.

Ünnepi fényben a Luther utca

Felszerelték az ünnepi fényeket a Luther utcán.

Kiemelt figyelem az egészségügyre

Kiemelt figyelmet fordít a városvezetés az egészségügyre és minden ehhez kapcsolódó fejlesztésre.

Ezt olvasta már?
X
Menet közben gyulladt ki
Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi csütörtök reggel Tiszavasváriban, a Vasvári Pál utcában.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!