Link küldése Link küldése

Nyíregyházán tartott előadást az első ENSZ Ifjúsági Küldött
2017.09.14. 

 

ENSZ Napon vettek részt a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai iskolájukban. Az program különlegessége, hogy előadást tartott országjáró körútjának 10., nyíregyházi állomásán Volom András, Magyarország első ENSZ Ifjúsági Küldötte.

 

A fiatalok tehetnek a jövőért

 

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban megismerkedett a helyi fiatalokkal és ügyeikkel, valamint bemutatta nekik az ENSZ 2030-ig teljesítendő fenntartható fejlődési céljait.

Volom András, ENSZ Ifjúsági Küldött kifejtette, a témához kapcsolódó folyamatok és problémák, mint a klímaváltozás, vagy a globális felmelegedés és a társadalmi egyenlőtlenségek alapvetően a mostani középiskolás generációt érintik majd. Hozzátette, fontos, hogy ezzel kapcsolatban a fiatalok tudatossá váljanak és aktív cselekvőként léphessenek fel ezen problémák megoldásában.

A küldött elmagyarázta a diákoknak az ENSZ 17 fenntartható, fejlődési célját és tudatosította a bennük azt, hogy nélkülük ezek az elképzelések nem valósíthatóak meg.

 

„Mit rejt a jövő?”

 

Jakots Réka Orsolya, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója azt mondta, nagyon fontos, hogy a mai fiatalság tisztában legyen azzal, hogy mit rejt a jövő. Hozzátette, fontos, hogy ezt a jövőt egy szép jövőnek éljék majd meg a mai fiatalok.

 

Nyelvgyakorlás az előadáson

 

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban évtizedek óta nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek oktatására, így néhány előadás angolul zajlott.

Márk Attila Olivér, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, az előadások nagyobb részben angol nyelvűek, így az angol haladó nyelvtagozaton tanuló diákoknak ez egy nagyon jó lehetőség a gyakorlásra. Az igazgató hozzátette, azok a témák, amelyekről az előadásokon szó van, a fenntartható fejlődés témája köré csoportosulnak. – A 21. században akár az egészséges jólét, a minőségi oktatás és a szegénység olyan témák, amelyekről a gyerekeknek hallani kell. Az, pedig, hogy ez angol nyelven történik, külön kiemelésre méltó – fogalmazott Márk Attila Olivér.

 

Kerekasztal beszélgetés

 

A Sulinet Plusz multimédiás eszközzel az előadást a tanárok rögzítették, így nem csupán az iskola tanulói, hanem a téma iránt érdeklődők is megtekinthetik később az ENSZ Nap eseményeit. A program egy délutáni kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, ahol az oktatási intézmény hat diákja osztotta meg az elképzeléseit a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban.

ME.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ismeretterjesztő előadások és kvízjátékok a Zrínyi pénzügyi projektnapján

Ezen a hétfői napon minden 11. évfolyamos diák egy projektnapon vett részt a Zrínyiben.

Újabb kicsinyeket hozott a gólya a Nyíregyházi Állatparkba

Maki négyesiker bébik születtek, az állatparkban eddig még ennél a fajnál erre nem volt példa.

Tűz Apagyon – Az Állami Gazdaság lakótelepén csaptak fel a lángok

Lakóházzal egybeépített gépkocsi tárolóban keletkezett a tűz.

Lángok csaptak fel Nyírtelek határában – Százötven méter hosszan gyulladt ki az árokpart

Az út menti árokparton százötven méter hosszan gyulladt ki az aljnövényzet Nyírtelken

Dübörög a strandszezon – Csobbanjon Ön is a nyíregyházi nyárba!

Június 2-án Nyíregyháza strandja, június 10-én pedig a Sóstói Tófürdő is megnyitotta kapuit.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!