Link küldése Link küldése

Nyíregyházán tartott előadást az első ENSZ Ifjúsági Küldött
2017.09.14. 

 

ENSZ Napon vettek részt a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai iskolájukban. Az program különlegessége, hogy előadást tartott országjáró körútjának 10., nyíregyházi állomásán Volom András, Magyarország első ENSZ Ifjúsági Küldötte.

 

A fiatalok tehetnek a jövőért

 

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban megismerkedett a helyi fiatalokkal és ügyeikkel, valamint bemutatta nekik az ENSZ 2030-ig teljesítendő fenntartható fejlődési céljait.

Volom András, ENSZ Ifjúsági Küldött kifejtette, a témához kapcsolódó folyamatok és problémák, mint a klímaváltozás, vagy a globális felmelegedés és a társadalmi egyenlőtlenségek alapvetően a mostani középiskolás generációt érintik majd. Hozzátette, fontos, hogy ezzel kapcsolatban a fiatalok tudatossá váljanak és aktív cselekvőként léphessenek fel ezen problémák megoldásában.

A küldött elmagyarázta a diákoknak az ENSZ 17 fenntartható, fejlődési célját és tudatosította a bennük azt, hogy nélkülük ezek az elképzelések nem valósíthatóak meg.

 

„Mit rejt a jövő?”

 

Jakots Réka Orsolya, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója azt mondta, nagyon fontos, hogy a mai fiatalság tisztában legyen azzal, hogy mit rejt a jövő. Hozzátette, fontos, hogy ezt a jövőt egy szép jövőnek éljék majd meg a mai fiatalok.

 

Nyelvgyakorlás az előadáson

 

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban évtizedek óta nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek oktatására, így néhány előadás angolul zajlott.

Márk Attila Olivér, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, az előadások nagyobb részben angol nyelvűek, így az angol haladó nyelvtagozaton tanuló diákoknak ez egy nagyon jó lehetőség a gyakorlásra. Az igazgató hozzátette, azok a témák, amelyekről az előadásokon szó van, a fenntartható fejlődés témája köré csoportosulnak. – A 21. században akár az egészséges jólét, a minőségi oktatás és a szegénység olyan témák, amelyekről a gyerekeknek hallani kell. Az, pedig, hogy ez angol nyelven történik, külön kiemelésre méltó – fogalmazott Márk Attila Olivér.

 

Kerekasztal beszélgetés

 

A Sulinet Plusz multimédiás eszközzel az előadást a tanárok rögzítették, így nem csupán az iskola tanulói, hanem a téma iránt érdeklődők is megtekinthetik később az ENSZ Nap eseményeit. A program egy délutáni kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, ahol az oktatási intézmény hat diákja osztotta meg az elképzeléseit a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban.

ME.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Elő a nagykabátokkal – Szombattól még hidegebb lehet

Szombattól északkelet felől szibériai eredetű hideg áraszt el minket.

Lezárt ügy – Építkezés alatt álló ház dőlt össze

A nyíregyházi rendőrök vádemelést javasolnak a kivitelezésért felelős vállalkozó ellen.

Nyílt kollaborációt látott szocialista önkormányzati képviselőknél Szigetvári

Megkezdte az Együtt az aláírásgyűjtést Nyíregyházán is a 2018-as országgyűlési választásokra.

Járvány – Egy hét alatt közel másfélszeresével nőtt az influenza gyakorisága megyénkben

A legtöbb háziorvosnál már tavaly november elején kérhették az influenza elleni védőoltást.

Tévhit, hogy egyirányú utcában forgalommal szemben lehet kerékpározni

Ez csak akkor szabad, ha azt tábla és burkolatjel jelzi.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!