Link küldése Link küldése

Nyíregyházán felköszöntötték a Mikulást – Boldog névnapot Nagyszakállú!
2018.12.06.


A Nyíregyházi Advent színes programjai között egy különleges esemény történt ma este: a nyíregyháziak felköszöntötték a Mikulást.


Minden úgy kezdődött, hogy a Szent Damján Kórus tagjai varázslatos énekszóval méltatták Szent Miklós püspök életútját, de a Mikulásház előtt várakozó gyerekek is részesei voltak a meglepetés előkészítésének, kézen fogva hívták magukkal és hozták ki a Mikulásházból a Mikulást a Város Karácsonyfájához.

További képekért kattintson a fotóra!

Az adventi forgatagban sétáló családok és a színpadi programra készülő diákok is mind a Mikulásház köré gyűltek, s együtt kiáltották:

Helló Mikulás! Köszöntünk téged Nyíregyházán! Boldog névnapot kívánunk!

Dr. Ulrich Attila alpolgármester kézfogással és ajándékcsomaggal köszöntötte a nyíregyházi Mikulást, aki persze kicsit meglepődött, de nagyon hálás és boldog volt.

A Szent Damján Kórus énekszóval köszöntötte a Nagyszakállút

A Szent Damján kórus 2010-ben kezdte meg működését a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézetben. Megalakulásuk idején elsődleges célkitűzéseik közé a liturgikus szolgálat, a szertartások fénynek emelése tartozott. Azonban csakhamar újabb és sokkal magasztosabb céllal egészült ki tevékenységi körük: jótékonysági koncertekkel kezdték segíteni a Szent Damján tábor szervezését. Ezáltal a kórus is, a táborhoz hasonlóan Szent Damján ingyenes orvos védnökségébe helyezte magát.

További képekért kattintson a fotóra!

A már két évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezés fogyatékkal élő gyermekek számára biztosít egyhetes nyári vakációt, az év további részében pedig imáiban emlékezik meg róluk. A tábor jelmondatát...

Hordozzátok egymás terhét!

... a kórus működésén keresztül Szent Ágoston szavaival egészíthetnénk ki:

Aki énekel, kétszeresen imádkozik!

Szerteágazó tevékenységeik kiemelkedő mozzanatai az említett jótékonysági hangversenyek, amelyek túl azon, hogy hozzájárulnak a tábor évenkénti megvalósításához, lehetőséget teremtenek arra is, hogy a koncertek hallgatósága, elmélyülhessen, érzékenyebbé vállalhasson a fogyatékkal élő testvérek sorsa iránt. Az általuk előadott művek sorozata sokkal inkább tekinthető tehát az imádság egyik formájának, sem mint átlagos koncertélménynek.

 

Még egyszer köszönjük nekik, és a köszöntésben résztvevő nyíregyháziaknak…

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriábanImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!