Link küldése Link küldése


Nyíregyháza lett az év városa


2017.05.10.


Az utazó magazin idén is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. Az olvasói szavazatok, valamint szakmai vélemények alapján 2016-ban az év városa, Nyíregyháza lett. Az elismerést dr. Kovács Ferenc polgármester vette át dr. Érsek M. Zoltántól, az Utazó magazin főszerkesztőjétől és Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottól szerdán délelőtt a fővárosban, a Moments Hotel Budapest konferenciatermében.


Az utazó magazin 2017-ben is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. A díjakat az olvasók és a szakma véleménye alapján osztják ki minden évben, immár 2002 óta. Szerdán délelőtt a Hotel Moments Budapestben szakmai konferenciával egybekötött díjátadón ítélték oda 16 kategóriában a legjobbaknak járó elismeréseket. Köztük szállodáknak, légitársaságnak, utazási irodának, éttermeknek, wellnes és gyógyfürdőknek, valamint egyetlen városnak, Nyíregyházának, ami most az év városa kategória abszolút győztese lett.

 

JOGGAL NÉPSZERŰ

 

– A turisztikában gyakorlatilag egy város is egy szolgáltatónak számít. Nem véletlen, hogy régen még idegenforgalomnak hívták ezt a szakmát, most pedig már turizmusnak, vendéglátásnak. Ilyen szempontból Nyíregyháza is fantasztikus fejlődésen ment át az elmúlt években, olyannyira, hogy még egy szállodával is gazdagodni fog a jövőben. Kevés hely van a városban a vendégek elszállásolására, ezt pedig azt is jelzi, hogy nagy az érdeklődés a szabolcsi megyeszékhely iránt, vagyis Nyíregyháza joggal lett népszerű – magyarázta dr. Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője.

 

TÖBB FÓRUMON IS SZAVAZHATTAK

 

Az olvasók több fórumon is leadhatták szavazataikat, Budapesten, a 40. utazási kiállításon pedig kérdőíveken is véleményezhették a turisztikai szolgáltatókat. Nyíregyháza közkedveltségét mutatja, hogy azok akik, akik legalább egyszer megfordultak a városban, voksaikkal ki is fejezték tetszésüket.

– Ez már az elmúlt 7 évben a harmadik olyan díj, amit különböző szakmai fórumokon nyertünk. Azt gondolom, ez egy jó visszaigazolás, egy biztatás és elismerés, amit Nyíregyházán az elmúlt években a turisztikában sikerült elérnünk. Remélem, ezt mindenki magáénak érzi és úgy gondolja, érdemes volt és a jövőben is érdemes lesz folytatni a turizmusba belefektetett munkát – tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyitrai Zsolt, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott az eseményen hangsúlyozta, a turizmus és vendéglátás újra húzóágazat lett Magyarországon. Tavaly rekordévet zárt, és minden fontos mutató nőtt is.

Bruszel Dóra

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.

Lezajlott a 49. Nemzetközi Tisza Túra

Dr. Egri Kiss Tibor túravezető publikus beszámolója a 49. Nemzetközi Tisza Túráról.

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.

Ellenőrzik a fesztiválokat

A szabadtéri rendezvényeknél is több dolgot ellenőriznek a katasztrófavédelem munkatársai.

Ezt olvasta már?
X
Kisteherautó rohant személyautóba a László utcán
Csütörtök délután a László utcán egy személygépkocsi forgalmi okból fékezett.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!