Link küldése Link küldése

Nyíregyháza lett az év városa
2017.05.10.Az utazó magazin 2017-ben is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. A díjakat az olvasók és a szakma véleménye alapján osztják ki minden évben, immár 2002 óta. Szerdán délelőtt a Hotel Moments Budapestben szakmai konferenciával egybekötött díjátadón ítélték oda 16 kategóriában a legjobbaknak járó elismeréseket. Köztük szállodáknak, légitársaságnak, utazási irodának, éttermeknek, wellnes és gyógyfürdőknek, valamint egyetlen városnak, Nyíregyházának, ami most az év városa kategória abszolút győztese lett.

 

JOGGAL NÉPSZERŰ

 

– A turisztikában gyakorlatilag egy város is egy szolgáltatónak számít. Nem véletlen, hogy régen még idegenforgalomnak hívták ezt a szakmát, most pedig már turizmusnak, vendéglátásnak. Ilyen szempontból Nyíregyháza is fantasztikus fejlődésen ment át az elmúlt években, olyannyira, hogy még egy szállodával is gazdagodni fog a jövőben. Kevés hely van a városban a vendégek elszállásolására, ezt pedig azt is jelzi, hogy nagy az érdeklődés a szabolcsi megyeszékhely iránt, vagyis Nyíregyháza joggal lett népszerű – magyarázta dr. Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője.

 

TÖBB FÓRUMON IS SZAVAZHATTAK

 

Az olvasók több fórumon is leadhatták szavazataikat, Budapesten, a 40. utazási kiállításon pedig kérdőíveken is véleményezhették a turisztikai szolgáltatókat. Nyíregyháza közkedveltségét mutatja, hogy azok akik, akik legalább egyszer megfordultak a városban, voksaikkal ki is fejezték tetszésüket.

– Ez már az elmúlt 7 évben a harmadik olyan díj, amit különböző szakmai fórumokon nyertünk. Azt gondolom, ez egy jó visszaigazolás, egy biztatás és elismerés, amit Nyíregyházán az elmúlt években a turisztikában sikerült elérnünk. Remélem, ezt mindenki magáénak érzi és úgy gondolja, érdemes volt és a jövőben is érdemes lesz folytatni a turizmusba belefektetett munkát – tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyitrai Zsolt, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott az eseményen hangsúlyozta, a turizmus és vendéglátás újra húzóágazat lett Magyarországon. Tavaly rekordévet zárt, és minden fontos mutató nőtt is.

Bruszel Dóra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Kitárulnak a fürdõ kapui a nyíregyházi nyugdíjasoknak

A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetõségû nyugdíjasok.

Nyaralás 2018

A nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest is jelentősen nőtt az előfoglalások száma.

Az Északi-sarkvidék egyik ikonikus állatával is találkozhatunk a Nyíregyházi Állatparkban

A rénszarvas az Északi-sarkvidék térségének ikonikus állata.

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!