Link küldése Link küldése

Nyílt nap az egyetemen – színes és informatív programokkal várták a diákokat
2017.12.06.


Egész napos programokkal és felvételi tájékoztatóval várták a felvételi előtt állókat a Nyíregyházi Egyetem nyílt napján. Az érdeklődők megismerhették az induló szakokat, választ kaphattak kérdéseikre és a Mikulás is meglepte őket. A rendezvényre közel ezer tanuló érkezett a megyéből, a nagy érdeklődésre való tekintettel külön autóbuszokat is indított az intézmény.


 

Megtelt diákokkal a Nyíregyházi Egyetem Kodály terme, közel 1000 továbbtanulás előtt álló tanuló látogatott el az intézmény nyílt napjára. A rendezvényt minden évben megrendezi az egyetem azért, hogy segítséget tudjon nyújtani a felvételi időszakhoz.

Érdemes a Nyíregyházi Egyetemen tanulni

Ez nagyon fontos, mert elindult a a beiskolázási kampány, hiszen már februárban be kell adni a középiskolásoknak a jelentkezésüket, hogy ha felsőoktatási intézménybe szeretnének menni. Mi nagyon fontosnak tartjuk ezt a programot pontosan azért, hogy az itt tanuló diákok, fiatalok ne menjenek el más városba, más egyetemre, hiszen nálunk, az országban lévő 13 képzési kínálatból 10 megtalálható, és egy olyan világdíjas campuson tanulhatnak, amelyikből nincs még egy Magyarországon. Illetve itt minden hallgatónak kollégiumot tudunk biztosítani és itt minden rendelkezésre áll, ami egy színvonalas hallgatói élethez szükséges.

– mondta el dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.


A rendezvényen információs strandokon mutatkoztak be az egyetem intézetei, képzési egységei, ahol az érdeklődők ki is próbálhatták az oktatásban használt eszközöket.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Ezen kívül maguktól az oktatóktól és a jelenlegi hallgatóktól közvetlenül informálódhattak az egyes szakokról.

Színes, érdekes programok

A hagyományoknak megfelelően sor kerül minden szakunk bemutatása intézethez kapcsolódóan, illetve képzési területekhez kapcsolódóan. Színes, érdekes programokkal, fizika, kémia kísérlettel várjuk a leendő hallgatóinkat. Tájékoztató előadásokkal és természetesen mivel Mikulás napja van, egy kis játékkal és ajándékokkal szoktunk nekik kedveskedni.

– mondta el Vargáné dr. Bosnyák Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem rektori titkára.

Milyen szakon tanuljak tovább?

A továbbtanulás előtt álló diákok számára hasznosnak bizonyult a rendezvény, voltak olyanok, akik már határozott célokkal érkeztek, de voltak olyanok is, akik eddig nem választottak még szakot.

A Nyíregyházi Arany János Gimnáziumból érkeztünk, és azért jöttünk el erre a rendezvényre, hogy egy irányt adjon nekünk, hogy el tudjuk dönteni milyen szakra szeretnénk majd a későbbiekben jelentkezni, mert még nem tudjuk.

– mondta el Szilágyi Regina.

Mikulás is volt a nyílt napon

Mikulás nap lévén, természetesen Mikulás is volt a rendezvényen, aki kisebb ajándékokkal lepte meg a diákokat.

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Jószomszédi kapcsolat – Ukrán önkormányzati küldöttség látogatott Nyíregyházára

A küldöttség a Robert Schuman Intézet és a Nemzetközi Visegrádi Alap szervezésében érkezett.

Több hónapos téli pihenő után újra működik a szökőkút a Bujtosi tavon

Több hónapos téli pihenője után, a berendezést szombaton indították be a NYÍRVV munkatársai.

Letartóztatta a bíróság a kerítés bűntettével gyanúsított párt

Előzetes letartóztatásba helyezték R. J. és társa gyanúsítottakat.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!