Link küldése Link küldése

Nyaralás 2018
2018.05.24.


A nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest is jelentősen nőtt az előfoglalások száma az utazási irodákban.


Az úti célok között továbbra is sláger Görögország, Spanyolország, Bulgária és Horvátország, de a turisták lassan visszatérnek Törökország, Egyiptom és Tunézia tengerpartjaira is. Emellett sokan maradnak belföldön, ők a Balatont, a Velencei és a Tisza tavat, hétvégente pedig a wellness hoteleket választják.

A nyári vakáció közeledtével egyre nagyobb a forgalom az utazási irodákban. Az eddigi tapasztalatok szerint a korábbi évekhez viszonyítva sokkal többen éltek az előfoglalás lehetőségével. Februárban, márciusban és áprilisban 10-20 százalékkal is olcsóbban lehetett foglalni, és még széles kínálatból lehetett választani. Májusra ez nagyon megcsappant, a szervezett utakra kevés hely maradt, így akik idén is a last minute akciókra várnak, valószínűleg csalódni fognak. Az idei nyaralásokat pillanatnyilag sehol sem veszélyeztetik belpolitikai zavargások, de a korábbi terrorfenyegetettség befolyásolta az úti cél kiválasztását.

 

A GÖRÖG, SPANYOL ÉS HORVÁT PARTOK A LEGNÉPSZERŰBBEK

 

Bicsérdy Rita turisztikai szakértő elmondta, a korábbi hullámvölgy után Törökország már újra népszerű lett, Egyiptomba is egyre többen utaznak, de Tunéziával még óvatosak a turisták. Európában továbbra is Görögország, Spanyolország, Bulgária és Horvátország a legnépszerűbb úti cél. Az idei évben a turistáknak meg kell barátkozniuk azzal, hogy a görögök bevezették az idegenforgalmi adót, a spanyolok pedig megemelték. Így a részvételi díjon felül éjszakánként 1 és 5 euró közötti összeget kell pluszban fizetni. A nyaralók azért választják szívesen a mediterrán vidékeket, mert az időjárás nem tréfálja meg őket, sok a napsütés, ritka a csapadék. Emellett persze sokan maradnak belföldön, ők a Balatont, a Velencei és a Tisza tavat, hétvégente pedig a wellness hoteleket választják.


FONTOS, HOGY KÖSSÜNK BIZTOSÍTÁST

 

A szakemberek minden nyaralás előtt javasolják a betegség- baleset- és poggyászbiztosításokat, hiszen enélkül szomorú és kifejezetten drága is lehet a vakáció. Arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenképpen a Magyar Kereskedelmi Engedélyeztetési Hivatal által kiadott engedélyszámmal rendelkező, bejegyzett utazási irodát válasszanak. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kapott utazási szerződést is, így elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Vacation Key)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Sokakat vonzott a tó a hosszú hétvégén

Sóstó természeti különlegessége, a Tófürdő az idei nyár folyamán is nagy népszerűségnek örvend.

Kitárulnak a fürdõ kapui a nyíregyházi nyugdíjasoknak

A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetõségû nyugdíjasok.

Az Északi-sarkvidék egyik ikonikus állatával is találkozhatunk a Nyíregyházi Állatparkban

A rénszarvas az Északi-sarkvidék térségének ikonikus állata.

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!