Link küldése Link küldése

Novák Katalin – Legyen divat a gyermekvállalás!
2018.12.19.


A felelős gyermekvállalást támogatja a kormányzat a migráció és a bevándorlás helyett és azt szeretnék elérni, hogy divat legyen a gyermekvállalás – ezt mondta az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Mátészalkán. Novák Katalin a Még mindig a család? című előadássorozat utolsó állomásán tartott előadást és a kormányzat családokat érintő intézkedéseit mutatta be.


A mátészalkai származású Illés Boglárka köszöntötte a Még mindig a család? című programsorozat résztvevőit. Az államtitkár-helyettes felvezetőjében méltatta Novák Katalin munkáját.

Ő azt a katedrálist építi, amely biztonságos otthont nyújt minden családnak. Biztonságos otthont nyújt a magyar nemzetnek, nemzetünknek.

– szögezte le Illés Boglárka.

Csak felelősen!

A migráció és a bevándorlás támogatása helyett a felelős gyermekvállalás támogatásával kívánja megoldani a kormány a népesség csökkenését – erről már Novák Katalin beszélt Mátészalkán. Az EMMI család és ifjúságügyért felelős államtitkára arról számolt be, hogy Magyarországon 1981 óta fogy a népesség, 2011-ben pedig eljutott a mélypontra az ország termékenységi mutatója. A kormány ennek megfékezésére pedig nem külső forrásokhoz szeretne nyúlni, hanem különböző kedvezményekkel igyekszik növelni a gyermekvállalási kedvet. Emellett a családtámogatásokat a munkához kötötték.

Ez nemcsak arról szól, hogy segély helyett munkát adjunk és nemcsak arról szól, hogy elvárjunk, hogy mindenki tegye hozzá a maga részét. Ahhoz, hogy előre haladjon ez az ország, az is fontos, hogy a gyerekek mit látnak. Pont ebben a régióban nőtt fel egy generáció úgy, hogy a szüleiket soha nem látták munkába menni. Voltak olyan gyerekek, akik úgy nőttek fel, hogy megszokták, hogy a szülők munkanélküliek.

– hangsúlyozta Novák Katalin.

Divat legyen a gyerek!

Novák Katalin hozzáfűzte, a kormány megduplázta a családok támogatását, ami Európában is kiemelkedőnek számít, mert eléri a GDP 5%-át. Az államtitkár kifejtette, a kormány többek között az ingyenes étkeztetéssel, tankönyvekkel, Erzsébet táborokkal, a Nők40 programmal is támogatja a gyermekvállalást. Emellett a munkahelyek létesítése is kiemelt cél, mert a munkavállaláshoz kívánják kötni a családi kedvezményeket. Ilyen a családi adózás bevezetése. Az államtitkár végül azt mondta, az a cél, hogy újra divat legyen gyermeket vállalni.

 

Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A szocialisták hazánk európai jövőjéről és a hétvégi demonstrációkról

Magyarország jövője Európában címmel hívott össze sajtótájékoztatót péntek délutánra az MSZP.

Influenzajárvány – Részleges látogatási tilalom a Jósa András Oktatókórházban

Január 21-étől, hétfőtől részleges látogatási tilalmat rendelt el a Jósa András Oktatókórházban.

Ásványvizes palackkal oltotta majdnem kigyulladó járművét egy sofőr Nyíregyházán

Csütörtök este a Debreceni úton egy haszonjármű műszerfala kezdett füstölni.

Véget ért a Rejtett Kincsek Down Egyesület érzékenyítő projektje

Lezárta a Láss másként és segíts elnevezésű érzékenyítő projektjét a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

Kerékpárját toló nőt gázoltak el egy újfehértói kijelölt gyalogos-átkelőhelyen

Péntek reggel Újfehértó belterületén egy kerékpárját a zebrán áttoló nőt gázolt el egy haszonjármű.

Ikergyermekeket hagyott hátra a Sóstói úti társasház kilencedik emeletéről kizuhanó nő

Csütörtök délután a Sóstói úton egy társasház kilencedik emeletéről kizuhant egy nő.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!