Nőtt az agrár-hitelkeret


2017.08.11.


Az eddigi 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedett az Agrár Széchenyi Kártyán felvehető maximális hitelösszeg. Emellett ismét elérhető a költség- és kamatmentes hitel a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett agrárvállalkozások számára. A módosítás a csekély összegű támogatási kerettel rendelkező vállalkozások finanszírozásában jelent érdemi előrelépést.


A téli-tavaszi fagykárok és jégkárok sújtotta mezőgazdasági termelők veszteségeik enyhítésére 100 százalékos kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatást, valamint egyéb költségtámogatást vehetnek igénybe. A finanszírozási lehetőséggel az erről szóló rendelet mellékletében meghatározott 915 településen székhellyel, fiókteleppel, telephellyel rendelkező vállalkozások élhetnek. A támogatás az ültetvény minősítésű földterületek után vehető igénybe, hektáronként legfeljebb 1 millió forint hitelösszegig az augusztus 8. és a december 31. között megkötött, és hatályba is lépett hitelszerződésekkel. Az Agrár Széchenyi Kártya hiteligénylések száma továbbra is növekszik. Az adatok szerint a 2011-es bevezetése óta mintegy 10 ezer igénylést fogadtak be, az átadott kártyák száma megközelíti a 8 ezret, a kihelyezett hitelösszeg elérte a 67 milliárd forintot.

 

MEGYÉNKBEN IS NÉPSZERŰ

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál is igényelhetők Széchenyi Kártyák. A mikro-, kis- és középvállalkozásokat már 15 éve segíti a program. A legnépszerűbb a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel, amelyet 50 millió forintig tudnak igénybe venni a vállalkozások, jelen pillanatban 3,15 százalékos kamattal. Azon vállalkozásoknak, akik például gépeket, esetleg ingatlanokat szeretnének vásárolni, vagy valamilyen fejlesztésben gondolkodnak, a Széchenyi Beruházási Hitelt ajánlják. Ez legfeljebb 50 millió forint összegben, akár 10 éves futamidőre is igényelhető. A megyei első féléves adatok azt mutatják, térségünkben is megnőtt a kereslet a Széchenyi Kártya hiteltermékei iránt. Csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához több mint 260 igénylés érkezett 2017 első félévében. A kihelyezett hitelállomány megközelíti az 1,9 milliárd forintot. A legdinamikusabban az Agrár Széchenyi Kártya hitelállománya növekszik, már most elérték a tavalyi hitelállomány 90 százalékát.

Szoboszlai Tibor

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere

Feltehetően elektromos zárlat miatt kigyulladt egy dízel üzemű személygépkocsi motortere.

Pénteken kezdődik az év legvidámabb hete

Augusztus 25-én kezdetét veszi a Móricz Zsigmond Színház szervezésében az év legvidámabb hete.

Zárult a szigligeti tábor

Kilenc turnusban, közel 1200 nyíregyházi diák üdülhetett a város szigligeti gyermektáborában.

Színházi olvasópróba

Októberben mutatja be a Diótörő című darabot a Móricz Zsigmond Színház.

Nem pihennek a mentősök

Nagyon gyakran fordul elő, hogy a frontok miatt belgyógyászati panaszokhoz riasztják a mentőket.

Orendi Mihály lett a díszpolgár

Orendi Mihály lett Nyíregyháza új díszpolgára.

Ezt olvasta már?
X
Pénteken kezdődik az év legvidámabb hete
Augusztus 25-én kezdetét veszi a Móricz Zsigmond Színház szervezésében az év legvidámabb hete.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!