Nőtt a vendégéjszakák száma Nyíregyházán


2017.03.18.


A szabolcsi megyeszékhelyet az elmúlt évben főként belföldről keresték fel, de egyre többen töltenek el néhány napot itt a szomszédos országokból, Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Lengyelországból is. A szakmában Nyíregyházát a turisztikailag a feltörekvő települések között tartják számon. Igazi robbanás a vendégéjszakák számában itt csak a közelmúltban kezdődött el. Nyíregyházán főként az Állatpark és a Nemzeti Gyógyhely minősítést is elnyert Sóstógyógyfürdő vonzza az üdülni vágyókat.


Az egyik nyíregyházi négycsillagos szálloda minden igényt kielégítő körülményeivel fogadja a városba érkező turistákat. A közelmúltban felújított belvárosi hotel népszerű azok körében is, akik üzleti céllal érkeznek a szabolcsi megyeszékhelyre. Az elmúlt esztendőben sokan már belföldről foglaltak szobát azért, hogy felfedezzék Nyíregyháza nevezetességeit.

Baksa Szabolcs, a Hotel Central recepciósa elmondta, hozzájuk a legtöbben külföldről érkeznek, de a belföldi turizmus is fellendült. Hozzátette, a legtöbben az Állatparkot keresik fel.

 

Nyíregyháza az év 365 napján élményt nyújt

 

Nyíregyháza abból a szempontból szerencsés helyzetben van, hogy a vendégforgalom nagy része Sóstógyógyfürdőn összpontosul. Itt két olyan attrakció is található, amely az év 365 napján fogadja a vendégeket. Az Európa-szerte híres Nyíregyházi Állatparktól néhány perces sétával elérhető az Aqarius Élményfürdő, ahol nem csak kikapcsolódhatnak, hanem a gyógyászati részlegben 21. századi körülmények között gyógyulhatnak is a kikapcsolódni vágyók. Szezonálisan a Sóstói Múzeumfalu és a termelői piac is kínál színvonalas elfoglaltságot az ide érkezőknek.

Mogyorós Judit, turizmus szakértő, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke kifejtette, most már oda fejlődött a város turizmusa, hogy nyári időszakban szálláshely kínálat hiány lép fel, azaz további szálláshelyekre lenne szükség. Hozzátette, ez azért is érdekes, mert a magánszálláshelyek nagy számban megnőttek és nagyon jó minőségben. Mogyorós Judit elmondta, a belváros turisztikai kínálata is jelentősen szélesedik, hiszen a klasszikus múzeumi kínálat interaktív kiállítással egészül ki, a színházban pedig nem csak színdarabokat lehet látni, hanem előre bejelentett csoportoknak kulisszajárás is igényelhető.

 

Kirándulók és gyógyulni vágyók

 

Nyíregyháza széles, több korosztályt megszólító kínálattal várja az ide érkezőket az év bármely szakában. A turisztikai szakemberek már javában készülnek az idei szezonra. A szomszédos országokban már bemutatták a város attrakcióit, a nagy nyári dömping előtt pedig iskolás csoportokat várnak egy-két napos városlátogatásra.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.

Ellenőrzik a fesztiválokat

A szabadtéri rendezvényeknél is több dolgot ellenőriznek a katasztrófavédelem munkatársai.

Szórakozva tanulnak a gyerekek a Múzeumfalu táborában

A Sóstói Múzeumfaluban és a Kis Vakond Táborban már vakációzhatnak a kisdiákok.

A jóga nemzetközi napja

A résztvevők a Sóstói erdőben, a lemenő nap sugaraiban fürödve élvezhették az ászanákat.

Nyíregyháza lett az év városa

Az utazó magazin idén is az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereste.

Ezt olvasta már?
X
Szurkolói ankét
Megkezdi a szezont a Nyíregyháza Spartacus.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!