Link küldése Link küldése

Munkanélkülieknek segíthet az önkénteskedés!
2018.01.14.


 Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon, a kutatások szerint minden harmadik ember végzett már segítő tevékenységet: sokan ingyenesen, szabadidejükben állnak rászorulók mellé, tesznek fontos ügyekért. Ez pedig amellett, hogy örömforrás, nemcsak „adni, de kapni is lehet vele”: a Vöröskereszt például többek között kifizeti az önkéntes programban részt vevők helyett az egészségügyi szolgáltatási járulékot (TB) is, de támogatja a B kategóriás jogosítvány szerzését és nyelvi képzést is biztosít. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. január 12-i számában)


Európai uniós támogatással országos programot indít a Magyar Vöröskereszt. A programba bekapcsolódó önkénteseknek támogatják a B kategóriás jogosítvány szerzését, a közúti elsõsegélynyújtó képzés elvégzését, nyelvi képzést biztosítanak, egyéni tanácsadást nyújtanak, illetve az önkéntes szerzõdés idõtartamára kifizetik a programban részt vevõk helyett az egészségügyi szolgáltatási járulékot is.

SZEMÉLYESEN LEHET JELENTKEZNI

Gurály Edinától, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének vezetõjétõl megtudtuk, a projekt részeként kilenc megyében 11 helyszínen, összesen 182 fõ fiatal önkéntes bevonását tervezik a 3 év alatt. A programba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetnél Nyíregyházán a Malom utca 3. szám alatt lévõ irodában lehet jelentkezni.

22 ÉVEN ALULIAKNAK SZÓL

Az országos önkéntes programba olyan 18 évesnél idősebb, de a 22. életévüket még be nem töltött fiatalok jelentkezését várják, akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, valamint aktív hallgatói, tanulói jogviszonnyal, illetve foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

TÖBB TERÜLETRE VÁRJÁK A FIATALOKAT

A résztvevők bekapcsolódhatnak a véradásszervezésbe, az elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, valamint a katasztrófavédelmi és szociális terület munkájába is.
– A bevonni tervezett önkéntesek számára olyan gyakorlati tudásokat szeretnénk átadni, amely valós haszon lehet a késõbbi munkavállalás során. Az általunk tervezett pszichoszociális képzés számos területen (gyermekvédelem, nõi érdekérvényesítés, szociális és humanitárius segítségnyújtás stb.) biztosít olyan készségeket, amelyeket a humán területen elhelyezkedõ fiatalok jól tudnak majd hasznosítani – tette hozzá a megyei igazgató.

(Szerző: Bruszel Dóra)

(Fotó: Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat Magyar Vöröskereszt)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Bejártuk a hajléktalan-lét állomásait

A Periféria Egyesület munkatársaival a hajléktalanok nyomába eredtünk, szakadó hóesésben.

Bohózat és dráma, humor és vér

Göttinger Pál, a Móricz Zsigmond Színház fõrendezõjének sorait olvashatják.

Nagy Krisztián újra az X-Faktor színpadára vágyik

A napokban az énekes szerkesztõségünk ajtajánál csengetett és közölte a jó hírt.

Még biztonságosabb a közlekedés Nyírtura belterületén

Útburkolati jeleket festettek Nyírtura belterületén és egy gyalogátkelőhely is kialakításra került.

Embercsempészés elősegítéséért vették őrizetbe

A nyomozók őrizetbe vettek egy brit állampolgárt.

A rendőrség átadta a repülővel érkezett illegális migránsokat

Az ukrán határőrizeti szerv munkatársai a beregsurányi közúti határátkelőhelyen vették át őket.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!