Programajánló

Mozdulj Nyíregyháza!

2014.09.23.

Ingyenes sportolási lehetőségek régi és új programokkal. Nyíregyháza MJV Önkormányzatának kezdeményezésére folytatódik a programsorozat, és szeptember 29-től december 7-ig minden korosztály számára rendszeres mozgáslehetőséget biztosít.

Délelőtti programok:
„Aktív kor”
Hétfő 10.00-11.00: Csontritkulás mozgásprogram a Buszacsa-ban nem csak időseknek (a mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése.) Mozogjon csontjai egészségéért!

Szerda 10.00-11.00: Esésmegelőzés mozgásprogram a Buszacsa-ban (Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb szövődményei a csípő, kar és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly, izomerő, reakcióidő javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatokat tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei.)

Délutáni és hétvégi programok:
Hétfő 17.00-18.00 és Szerda 17.00-18.00: Gerinctorna felnőtteknek a Buszacsa-ban (a gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást.)

Hétfő 17.00-18.00: Apa-fia judo a Kodályban (cselgáncs gyerekeknek és férfiaknak) Ismerkedés az olimpia sportággal. Utazás a harcművészetek világába.

Kedd 18.00-19.00: Mediball minden korosztálynak a Kodályban (A MediBall sokoldalúságának köszönhetően egyensúlyt teremt a fizikai, érzelmi és mentális testben. Az egész testet rugalmasan megmozgató sport, mely lazítja az izmokat, jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti. A légzést a lassú és lágy mozdulatok kivitelezésekor egyensúlyba hozza. Labdajáték az egészségért.)

Szerda 18.00-19.00: Lakossági zumba a Buszacsa-ban (a 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumba-órák folytatódnak. Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival.)

Csütörtök 17.00-18.00: Jóga Móka gyerekeknek a Kodályban- Mesés jógafoglalkozás 4 éves kortól 8 éves korig. A meséken keresztül minden foglalkozáson más-más történet által ismerkedhetnek meg a gyerekek a jóga világával. „Mesés jógavilág sok-sok játékkal és nevetéssel!”

Csütörtök 18.00-19.00: Önvédelem és magyar szablyavívás a Buszacsa-ban (A Wing Tsun kung fu harci rendszere hatékony önvédelmet és emiatt nagyobb önbizalmat, szabadságot, míg a formagyakorlatok és edzések az egészséges testet biztosítják. A tanulás intelligens módon történik, a gyakorlatok nem veszélyeztetik a test épségét.)

Péntek 17.00-18.00: Gyerek Zumba a Kodályban Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól fiúknak és lányoknak egyaránt!

Péntek 18.00-19.00: Táncház a Kodályban (Páros héten latin táncok, páratlan héten néptánc várja a táncolni vágyókat. Gyere és ismerkedj meg a magyar és a latin táncok világával. Tedd meg az első lépéseket!)

Szombat 9.00-10.30: FITT JÓGA a Buszacsa-ban (A jógához sosem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg, vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó esetleg könyvmoly. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Számos jógatípussal, irányzattal ismertetünk meg, a nagyon erőteljes, kifejezetten sportos edzéstől a belső harmóniát előnyben részesítő, ellazító gyakorlatsorokig.)

Vasárnap 8.00-9.00: Nordic-walking az Erdei tornapályánál (Húzd fel a legkényelmesebb tornacipődet és „botolj” egy órát velünk a Sóstói erdőben. Szakoktató irányításával ez nem csak egy séta, hanem egy minden testrészt megmozgató aktív testmozgás, mely segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.)


Megosztás
vissza


Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!