Link küldése Link küldése

Most már közvetlenül Bécsig is
2015.12.13.A Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza/Sátoraljaújhely és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon például valamennyi gyorsvonat, illetve személyvonat szerelvényeinek egy részét felújított járművekből állítják ki, de közvetlen összeköttetés alakul ki Nyíregyháza és Bécs között is.

A hónap elején levélben kereste meg a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét az egyik olvasónk, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy látta a MÁV 2015/2016. évi menetrend-tervezetét és azt találta, hogy a Hortobágy EC vonat, amely korábban Debrecen és Bécs között közlekedett, december 13-ától meghosszabbodik majd Nyíregyházáig, így közvetlen összeköttetés alakul ki többek között a szabolcsi megyeszékhely és Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és nem utolsósorban Bécs között.

Lőcsei Virág, a cég sajtószóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, a Hortobágy EuroCity útvonala valóban meghosszabbodik, így 2015. december 13-ától Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Keleti pályaudvar–Győr–Hegyeshalom–Bécs és vissza viszonylaton közlekedik. A vonat 04:55-kor indul Nyíregyházáról és 11:18-kor érkezik Bécsbe. Vissza pedig 16:42-kor startol és 23:05-re érkezik meg a szabolcsi megyeszékhelyre. A sajtószóvivő hangsúlyozta, a módosításnak köszönhetően a keleti országrész utazóközönsége az eddiginél is szélesebb körben tudja igénybe venni ezt a nyugat-európai összeköttetést.

 

Hamarabb Pestre is

 

Az új menetrendből az is kiderül, hogy az EuroCity 8:20-ra érkezik meg a Keleti pályaudvarra és 19:40-kor szintén onnan indul vissza. Vagyis ez a legkorábbi Nyíregyházáról induló InterCity a fővárosba (és a legkésőbbi Budapestről Nyíregyházára tartó átszállás nélküli járat is.)

Bruszel Dóra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Sokakat vonzott a tó a hosszú hétvégén

Sóstó természeti különlegessége, a Tófürdő az idei nyár folyamán is nagy népszerűségnek örvend.

Kitárulnak a fürdõ kapui a nyíregyházi nyugdíjasoknak

A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetõségû nyugdíjasok.

Nyaralás 2018

A nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest is jelentősen nőtt az előfoglalások száma.

Az Északi-sarkvidék egyik ikonikus állatával is találkozhatunk a Nyíregyházi Állatparkban

A rénszarvas az Északi-sarkvidék térségének ikonikus állata.

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!