Link küldése Link küldése

Móricz Kupa - 24. alkalommal rendezik meg a hétvégén a rangos röplabda tornát
2017.12.06.


Külföldről is érkeznek együttesek. 


 Az egyik legrangosabb röplabda utánpótlás tornává nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben a Móricz Kupa. Idén már 24. alkalommal rendezik meg, és komoly mezőny érkezik a hétvégén Nyíregyházára. 

- 12 csapat vesz részt, és a legjobb magyar gárdák mellett Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és első alkalommal Fehéroroszországból is jön csapat. Egy horvát és egy szerb gárda is jelentkezett, de őket sajnos már nem tudtuk fogadni - mondta Moravszki Gyuláné edző. 

A Móricz csapata az elmúlt években rendre döntőbe jutott, most azonban nyerni is szeretnének. 

- Nem lesz egyszerű feladat, mert épp egy generációváltás van az együttesnél, így a Moravszki házaspárnak új csapatot kell építenie, de szeretnénk jól szerepelni - mondta Illés Zoltán, az iskola igazgatója. 

Kósa Árpád, az MRSZ elnökségi tagja is kiemelte: az elmúlt években sokat javult a magyar röplabda, a Móricz Kupa pedig tartotta a lépést a fejlődéssel, így az ország egyik legszínvonalasabb utánpótlás eseménye. A mérkőzéseket szombaton és vasárnap két helyszínen, a Móricz és a Kertvárosi iskolában rendezik. 

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Viharsarki hétvége: Négyből négy győzelem - Bajnoki címre hajt AQUA!

Ismét sikeres hétvégét zárt az AQUA SE GYEREK IV. korosztályos vízilabda csapata.

Fucsovics Márton ott van az Év sportolója szavazás férfi jelöltjei között

Az Év sportolója címről 60. alkalommal szavaznak a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjai.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!