Link küldése Link küldése

MONTÁZS projekt – a fogyatékkal élőket és családjaikat segítik
2018.10.15.


Elindult a MONTÁZS projekt. Olyan információs és koordinációs pontokat hoztak létre európai uniós támogatásból, amelyek a fogyatékkal élőket és családjaikat segítik. Az Info-pontokon többek között a helyi szolgáltatásokról, ellátásokról és intézményekről kapnak naprakész információkat.


A Család- és Gyermekjóléti Központ Május 1. téri épületét idén januárban felújították. A beruházás egy közel 225 millió forintos, európai uniós pályázat keretében valósult meg. Kívül-belül megújult a központ Május 1. téri és a Körte utcai épülete. A fejlesztés célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása volt. Itt kapott helyet egy Info-pont, amelyet egy európai uniós támogatású program, a MONTÁZS projekt keretében hoztak létre. Az Információs és Koordinációs Pontok feladata, hogy a fogyatékos emberek és családjaik mindennapjait hasznos információkkal segítsék. Az FSZK Nonprofit Kft. Hálózatfejlesztési Munkacsoport irodavezetője, Simonics Benjámin elmondta:

A MONTÁZS projekt kiemelt európai uniós támogatású projekt, amely alapvetően a szolgáltatásfejlesztést javítja. Ennek egyik fő eleme, hogy a fogyatékossági tanácsadó hálózat segítse a fogyatékos embereket, valamint több évig tartson. A tanácsadók helyi és megyei szinten információkat gyűjtsenek, így könnyebbé és hatékonyabbá tegyék az ügyintézést.

 

Országszerte 22 helyszínen nyílt Információs iroda, ahol fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak, hogy az ügyintézés minél hatékonyabb és elérhető legyen. Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere elmondta, miért fontos, hogy támogassuk ezeket a szervezeteket:

Természetes dolog, hogy az önkormányzat segít az infrastrukturális elemeket biztosítani, de komoly kommunikációs problémák is felléphetnek, akár egy információs tábla megértése látássérült embereknél. Az információs tanácsadó irodának, koordinációs irodának pedig az a szerepe, hogy közvetítsen a szereplők között, felkészítse a fogyatékosokat a szolgáltatások igénybevételére és a vállalkozásokat, hivatalokat, az ellátást nyújtókat pedig arra, milyen módon tudják őket kiszolgálni, és esetleg milyen új szolgáltatási elemet vagy módszert kell beépíteni, amivel ez teljes körűbben sikerülhet.


A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. azzal a céllal indította el a Montázs projektet, hogy erősítsék az esélyegyenlőséget.


Horváth Kíra

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Van már mikulás-sapkád?

Fontos! Találkozzunk december 6-án a Kossuth téren!

Regionális szabálysértési workshop a Nyíregyházi Törvényszéken

Négy törvényszék szabálysértési ügyszakban dolgozó szakembereinek részvételével rendezték meg.

Kötetbemutató a Jósa András Múzeumban – Vértes a huszárok Doberdója

Hiteles kutatások nyomán tény, hogy a Vértes 1945-ben olyan volt, mint az I. világháborúban Doberdó.

Egyszerre tolattak – Forgalmas bevásárlóközpont parkolójában történt baleset

A Korányi úti bevásárlóközpont parkolójában egyszerre tolatott két személygépkocsi és összeütköztek.

Két gyalogost gázoltak el egyszerre az Országzászló téri zebrán

Péntek délelőtt az Országzászló téren a zebrán sodort el két gyalogost egy személygépkocsi.

Hármas karambol a Debreceni úton – Jelentős az anyagi kár

Csütörtök délután a Debreceni út bevezető szakaszán egy autós forgalmi okból fékezett.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!