Link küldése Link küldése

Modern tornaszobában mozoghatnak tovább a Váci Mihály Tagintézmény tanulói
2018.12.06.


Kibővített, modern tornaszobában mozoghatnak a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézményének tanulói. A Nyíregyházi Tankerületi Központ saját költségvetéséből, közel 18 millió forintos beruházással hozta létre az új teret. A tornaszobát nem csak a diákok használhatják, hanem a közösségi,- és tömegsport eseményeken részt vevő helyiek is.


A tanévkezdés előtt, a nyári szünidőben valósította meg a Nyíregyházi Tankerületi Központ a rozsréti iskola beruházását. A korábbi, kisebb tornaszobát a szomszédos tanterem falának elbontásával megnagyobbították. Gaszperné Román Margit a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az általuk fenntartott intézmények tanulói XXI. századi körülmények között töltsék mindennapjaikat. A tankerület saját forrásaiból közel 18 millió forintot fordított a korszerűsítésre.

További képekért kattintson a fotóra!

A beruházás során elbontottak egy válaszfalat, védőráccsal látták el a nyílászárókat, az elavult parketta helyére sport linóleumot tettek, kifestettek. Az oldalfalakra védőborítás került, a tornaszobához vezető folyosó pedig új festést és új csempeburkolatot kapott. Ezek mellett a fenntartó két osztályterembe klímát is szereltetett, hogy a nyár eleji meleget könnyebben viseljék a tanulók. Az iskolát modernizálják a fejlesztő eszközök és a kiépített Wi-Fi hálózat is. Az intézmény pedagógusai tanári laptopokat kaptak, egy tanterembe pedig új iskolabútor is érkezett.

Fejlesztés a külterületeken is

Az ünnepségen köszöntőt mondott Dr. Ulrich Attila alpolgármester. Hangsúlyozta, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a belvárostól távolabb eső intézmények is megújuljanak, a gyerekek ott is modern körülmények között tudjanak tanulni, vagy tornázni. Ezért is jó, hogy az állam a tankerületen keresztül támogatta a fejlesztést.

További képekért kattintson a fotóra!

A beruházás a gyerekek és az iskolában tanító pedagógusok érdekében történt, de a felújított, nagyobb tornaszobát használhatják a településrész lakói is, akik a város által szervezett tömegsport eseményeken vesznek részt. A beruházást ünnepélyes keretek között, szalagátvágással adták át.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Aki teheti, hétfőtől kerülje el a Semmelweis utcát!

Az útfelújítás részeként a jövő héten elkezdődnek az aszfaltozási munkálatok.

Adventi programok Nyíregyházán – Vasárnap meggyújtjuk a harmadik gyertyát

Nyíregyháza MJV Önkormányzata mindenkit szeretettel vár az adventi programokra.

Kívül-belül megújult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Szabolcs utcai telephelye

Megújult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Szabolcs utcai telephelye.

Koszorúk Váci emlékére – Nem elég jóra vágyni!

A „Nem elég jóra vágyni” költője, Váci Mihály emlékére koszorúztak a Bessenyei téren.

Megkezdték az új református templom alapozási munkálatait Örökösföldön

Az 500 millió forintos beruházás egyházi forrásból, állami támogatásból és adományokból valósul meg.

Karácsonyi ajándék a rászoruló gyermekeknek

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a karácsonyi adománygyűjtő akciót.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!