Link küldése Link küldése

Mit tehetünk az őszi fáradtság ellen?
2018.09.09.


Az ősz sajnos, nem sajnos, de beköszöntött, így nem meglepő, ha sokan azt tapasztalják, hogy állandóan fáradtak, levertek, kedvetlenek, esetleg karikásak a szemeik. Nem meglepő, hiszen egyik napról a másikra sokkal kevesebb napfény ér bennünket. Ezekkel a tippekkel azonban felvehetjük a harcot az őszi fáradtság ellen.


Levegő

Még szerencsére egyáltalán nincs hideg, így egészségünk érdekében mindenképpen megéri kimerészkedni a szabadba. Ráadásul az ősz az az évszak, ami a legjobb lehetőségeket adja a nagy kirándulásokra, hiszen ilyenkor szeptemberben még egyáltalán nincs túl hideg, de ezzel egy időben már nincs hőség sem, ami elviselhetetlenné tenné a túrázásokat. Semmiképpen ne gubózzunk be a szobánk rejtekébe, hiszen ez is lehangoltsághoz és fáradékonysághoz vezethet.

Étkezés

Köztudott, hogy ahogy hűl a levegő, mi egyre inkább elkezdjük kívánni a nehezebb ételeket. Próbáljunk odafigyelni a mértékre, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt. A magvak, az egészséges lisztekből, és nem finomlisztből készült ételek ráadásul sokkal energikusabbá fognak varázsolni minket, mint ha zsírban, olajban sült nehéz ételeket fogyasztanánk.

Zene

Apróságnak hangzik, pedig nagyon fontos lehet a zene szeretete, hallgatása, hiszen az idő lassan egyre borúsabb és hidegebb lesz, ráadásul korán kelésnél is egyre sötétebb lesz, ami előhozhatja rossz gondolatainkat. A zene mondhatni terápiás hatással van az emberre, így amikor nehezebben indul a napunk, már a kora reggeli készülődésnél is hallgassunk zenét, megéri.

Sport

Rengeteget számít a sok mozgás és a sportolás. Az őszi fáradtság ellen ráadásul kifejezetten hatásos, hiszen több energiánk lesz, és sokkal frissebbek leszünk a rendszeres mozgástól. Arról nem is beszélve, hogy az immunrendszerünket is nagyban hozzásegítjük ahhoz, hogy nehezebben gyűrje le egy vírus vagy baktérium.

 

Forrás: ridikul.hu

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ezektől az ételektől és italoktól fájhat a fejünk

A fejünk nagyon sok mindentől megfájdulhat, egyéni érzékenységünktől függően.

A szőlő csupa rossz szénhidrát vagy egészséges gyümölcs?

Az nem kérdés, hogy az ősz egyik legnagyobb kincse finom-e.

Három könyv, amiket érdemes elolvasnunk az őszi estéken

Sajnálatos módon az olvasás nem a legnépszerűbb tevékenység manapság.

Aszalt gyümölcs – tényleg egészséges?

Sok diétás oldalon, blogon olvashatjuk, hogy az aszalt gyümölcsöket bátran fogyaszthatjuk.

A tejtermékek fogyasztása csökkentheti a szívbetegség kockázatát

Összefüggést talált a tejtermékek rendszeres fogyasztása és a szívbetegségek között.

Mivel helyettesíthetjük a kávét?

A kávé rengeteg embernek létfontosságú, főleg a reggeli órákban, amikor elindulunk dolgozni.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!