Link küldése Link küldése

Mit tehetünk a frontok tünetei ellen?
2018.10.21.


Itt van az ősz és itt vannak vele együtt a frontok is. Napi szinten váltják egymást a hideg- és melegfrontok, amelyek bizony hatással vannak a szervezetünkre is. Vannak akiknél egyáltalán nem jelentkeznek tünetek, míg mások annyira szenvednek tőle, hogy akár még a munkavégzést is ellehetetleníti. De mit tehetünk ellene?


A frontérzékenység mindenkinél különböző formában jelentkezhet, de lehetetlen megjósolni, hogy kinél milyen és mennyire erős panaszokat fog kiváltani. A front lényegében a hideg és a meleg légtömegek határán kialakult légköri képződmény, melyet a hőmérséklet, légnyomás, páratartalom, szélerősség, ionizáció egyidejű, hirtelen változásai jellemeznek.

Hidegfront esetén a tünetek inkább a front elvonulása után jelentkeznek. A páratartalom és a csökkenő hőmérsékletnek a hatására megnövekszik a légnyomás, amelynek következtében ízületi fájdalmak, reumás panaszok, asztmás rohamok, gyomor-, epe és vesegörcsök jelentkeznek. Gyakoribbak az infarktusok és a korszülések is, valamint nőnek a mellkasi panaszok is.

Melegfrontkor az tünetek néhány órával az érkezés előtt jelentkezhetnek. Ilyenkor ugyanis megnövekszik a hőmérséklet és a páratartalom és csökken a légnyomás. Ennek hatására növekszik a pulzusszám és csökken a vérnyomás, de előjönnek a depressziós és migrénes panaszok is.

Hazánkra viszont jellemző a kettős fronthatás is, amikor a hideg és melegfrontok egyszerre vannak jelen. Ekkor igencsak erős és változatos tünetegyütteseket is produkálhatnak. Továbbá mindkét fronthatás következtében jelenhetnek meg olyan tünetek, mint a fejfájás, levertség, alvászavar, nyugtalanság, ingerlékenység, reflexek lassulása és csökkenő koncentrálóképesség.

De akkor mit is tehetünk ellenük, hogy könnyebben átvészeljük ezeket az időszakokat?

Mint majdnem minden betegség esetén itt is a legfontosabb a megelőzés és hogy figyeljünk magunkra jobban. Iktassuk ki minél jobban életünkből a stresszt, igyunk sok folyadékot és figyeljünk a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag rendszeres táplálkozásra.

Nagyon fontos a rendszeres testmozgás is. Nyugodtan mozogjunk vagy sétáljunk sokat egészen szélsőséges időjárási viszonyok között is ezzel is szoktatva szervezetünket a szélsőséges időjáráshoz.

Jó hatással lehet a szélsőséges zuhanyzás is, amikor a zuhany alatt váltogatjuk a hideg és a meleg vizet körülbelül két percenként. De jó hatással lehet a szauna is a szervezetre segítve a keringési rendszerünket.

Alternatív lehetőség lehet egyes gyógynövények rendszeres fogyasztása is illóolajok vagy akár tea formájában. Ilyen gyógynövények a citromfű, orbáncfű, levendula, vagy a rozmaring.

Láthatjuk, hogy a mai felgyorsult világban több időt kell szentelni saját magunkra is és ezáltal nem csak a frontérzékenység kerülhető el, de a fent említett szabályokat betartva sokkal egészségesebben fogunk fellépni más betegségekkel szemben is. Ugyanis erősödik az immunrendszerünk és az ellenálló képességünk is megnövekszik.

 

Forrás: noizz.hu

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Van már mikulás-sapkád?

Fontos! Találkozzunk december 6-án a Kossuth téren!

Regionális szabálysértési workshop a Nyíregyházi Törvényszéken

Négy törvényszék szabálysértési ügyszakban dolgozó szakembereinek részvételével rendezték meg.

Kötetbemutató a Jósa András Múzeumban – Vértes a huszárok Doberdója

Hiteles kutatások nyomán tény, hogy a Vértes 1945-ben olyan volt, mint az I. világháborúban Doberdó.

Egyszerre tolattak – Forgalmas bevásárlóközpont parkolójában történt baleset

A Korányi úti bevásárlóközpont parkolójában egyszerre tolatott két személygépkocsi és összeütköztek.

Két gyalogost gázoltak el egyszerre az Országzászló téri zebrán

Péntek délelőtt az Országzászló téren a zebrán sodort el két gyalogost egy személygépkocsi.

Hármas karambol a Debreceni úton – Jelentős az anyagi kár

Csütörtök délután a Debreceni út bevezető szakaszán egy autós forgalmi okból fékezett.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!