Link küldése Link küldése

Mit is jelent az egyenlő?
2016.10.18.Mit is jelent az egyenlő? – ezt a címet adták a szervezők a könyvtárban rendezett tájékoztató és érzékenyítő előadásnak. Az esemény résztvevői bepillantást nyerhettek a városban több mint hét esztendeje működő Egyenlő Bánásmód Hatóság munkájába, továbbá felvilágosítást kaphattak azokról az esetekről, amelyek a hatósághoz tartoznak.

– A legutóbbi nagyobb médiavisszhangot keltő ügyről tudok beszélni, ez Nyíregyházán történt, itt a nemzetiség mint védett tulajdonság jelent meg, amikor is egy roma származású férfinak nem engedték meg, hogy bérletet váltson egy edzőteremben. Ezen túlmenően az anyaság szokott még védett tulajdonságként előfordulni, illetőleg az egészségi állapot. Anyukát nem engednek be a gyógyszertárba, vagy különböző boltokba, vagy nincs akadálymentesítve az adott üzlet, ilyen ügyben szoktak eljárni – mondta dr. Kovács Krisztián, az Egyenlő Bánásmód Hatóság referense.

További képekért kattintson a fotóra!

Az eseményen az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense az esetleges szankciókról is tájékoztatta az érdeklődőket. Ezek különböző nagyságrendűek lehetnek, a jogsértés megállapításától kezdve, annak nyilvánosságra hozatalán át, a pénzbírságig.

A látássérültek mindennapjait megkönnyítő eszközöket mutat a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületének vezetője. A szervezet, együttműködve az Egyenlő Bánásmód Hatósággal, igyekszik minél szélesebb körben érzékenyíteni a lakosságot.

– Arról szól, hogy egyrészről megmutatjuk azokat az eszközöket, amelyeket a látássérültek használnak, a egyenlő esélyű hozzáférés érdekében, egyfajta érzékenyítő, szemléletformáló foglalkozás keretében. Másrészről bemutatkozik a vakok egyesülete, ismertetem azokat a szolgáltatásokat, amiket maguknak a látássérülteknek, a védett tulajdonsággal rendelkező célcsoportnak nyújtunk, illetve a látó embereknek – mondta Nemes-Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületének elnöke.

A rendezvény résztvevői mindezek mellett tájékoztatást kaptak azzal kapcsolatban is, hogy a látássérültek hogyan juthatnak hozzá kedvezményesen, valamint pályázatok segítségével olyan eszközökhöz, amelyekkel megkönnyíthetik mindennapjaikat.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ideiglenesen lezárták a Toldi utca Deák Ferenc és Kölcsey utca közötti szakaszát

Faápolási munkák miatt ideiglenesen lezárták a Toldi utca egy szakaszát.

Hidegkátyúzás a belvárosban – Folyamatos a téli útburkolati hibák javítása

Hidegkátyúzást végeztek a NYÍRVV Kft. szakemberei a belváros több útszakaszán.

Emlékdélutánt tartottak Henzsel Ágota főlevéltáros tiszteletére Nyíregyházán

A tavalyi év végén váratlanul elhunyt kollégára, kutatóra, Henzsel Ágota főlevéltárosra emlékeztek.

Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsa.

A piros háznál parkolók figyelmét kérik!

A Vay Ádám körúti piros ház belső udvarán már korábban megváltozott a forgalmi rend.

Az Education járt és bemutatkozott a Nyíregyházi Egyetem – Folyamatos volt az érdeklődés

Az Educatio megnyitója után a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének hallgatói adtak műsort.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!