Link küldése Link küldése

Miért kedveljük annyira a sorozatokat?
2017.07.17. Ki ne emlékezne a Szomszédok című sorozatra? A magyar televíziózás első, de az óta is népszerű sorozatát 12 éven keresztül kísértük végig 331 fejezetben. A gazdagréti lakótelep mindennapjait sokan jobban ismerték, mint saját szomszédjaik hétköznapjait. Bár a teleregény 1999-ben véget ért, a magyar tévénézők nem maradtak sorozatok nélkül, ugyanis a 2000-es évek elejétől sorra jelentek meg a külföldi szappanoperák a hazai médiapiacon is.


A sorozatok minősége rendkívüli módon emelkedett az utóbbi időkben, a sorozatokra ezért nem pejoratív módon, hanem minőségi szórakozásként gondolnak az emberek – fogalmazott Szűts Zoltán, a Zsigmond Király Egyetem rektori megbízottja. Hozzátette: a gyártók örülnek az online nézőknek, hiszen úgy gondolták, hogy a mozi önmagában már nem hoz elég bevételt, de az online sorozatnézésből jelentős profit érkezik be hozzájuk.

Sokan örülnek régebbi sorozatok új évadjainak, van aki számolja a napokat az első rész megjelenéséig. A közönség újra láthatja a közkedvelt és már jól megismert karaktereket, és a rendezőknek is kevesebb munkával jár az újabb verzió – magyarázta Kékes Viktória, sorozatjunkie. Elmondta azt is, a sorozatok azért is közkedveltek, mert napjainkban már akár otthon maradva bármikor nézni lehet őket, hatalmas adatbázis áll a rendelkezésre, mely szinte kifogyhatatlan.

Az elmúlt években csaknem 1000 új sorozat érkezett a piacra, így a műfaj szerelmesei kedvükre válogathatnak. Van, aki azért választ sorozatokat a hosszabb filmek helyett, mert csak egy félórányi epizód fér bele az esti pihenésbe, melyet másnap egy újabb epizóddal is tud folytatni.

 

hirado.hu

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ne feledkezzünk meg a madarak etetéséről!

A havas téli hetek beköszöntével gondoljunk a madarak etetésére is.

A Nyíregyházi Állatpark tigrisei

A hat ma is élő tigrisfajta közül négy megtalálható a Nyíregyházi Állatparkban.

Álomút – Rajzra fel!

A Magyar Közút ismért rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek számára „Álomút" címmel.

Mikor érdemes elkezdeni az idegen nyelv tanulását?

Minden szülő szeretné a gyermekének a legjobbat adni.

Kondorkeselyű randi

Bővült a Nyíregyházi Állatpark kondorkeselyű állománya.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!