Mézes Karácsony Nyíregyházán


2015.12.03.


Mézes Karácsony címmel kiállítás nyílt Nyíregyházán, a városháza Krúdy-termében. A tárlaton mintegy 300 kézzel készített és díszített mézeskalács látható. Az ékes mézeseket december 10-éig láthatják a látogatók.


Karácsonyfadísz, díszdoboz és szépen kifaragott házikó, mind-mind mézeskalácsból. Ismét megnyitotta kapuját a városháza, december 3-a és 10-e között az ünnepre hangolódás jegyében Mézes Karácsony címmel kiállítás nyílt a polgármesteri hivatal épületében. A Krúdy-teremben különleges, egyedi tárlattal várják a látogatókat, mintegy 300 darab mézeskalácsot csodálhatnak meg az érdeklődők. Az „Ékes Mézesekből” álló tárlat erre az alkalomra készült, a kollekció eddig még sehol nem volt kiállítva. A mézeskalácsokat készítő ÉkesÉdes csapat művészi kézműveseinek célja elsősorban a hagyományos magyar népművészeti értékekből fakadó, kreatív kézműves tárgyak készítése. Munkáik ismertetőjegyei az egyedien megtervezett, aprólékosan kidolgozott, pontos vonalvezetésű, finom díszítés.

További képekért kattintson a fotóra!

A fűszeres, mézes sütemények illata, a kézműves mézeskalácsok látványa, mint szemet gyönyörködtető fantáziadús alkotások, jelentősen hozzájárulnak az ünnepi készülődés szeretetteljes hangulatához. A mézeskalácsnak lelke van, mindenkit megérint, és mindenki megtalálhatja közöttük a szívéhez közel állót, attól függően, hogy a mézeskalács mennyire kifinomult díszítettségű, színes vagy natúr, hagyományos vagy egyéni stílusú. A kiállított mézeskalácsok között vannak többféle formájú, fenyőfára akasztható díszek, karácsonyi ajándéknak is beillő díszes dobozok, épületeket formáló édességek, és kézzel festett mézeskalácsok is, köztük a nyíregyházi katolikus társszékesegyházat és a városháza oszlopos épületét ábrázoló darabok. A Mézes Karácsony című kiállítást december 3-ától 10-éig láthatja a nagyközönség a városháza Krúdy-termében hétköznaponként reggel 9-től este 7 óráig, hétvégén pedig délelőtt 10 és este 7 óra között. A tárlatra csoportok bejelentkezését is várják.

F. A.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Felborult a motoros

A férfit a mentők kórházba vitték.

Figyeljen a parlagfűirtásra, ha nem szeretne akár milliókat is fizetni

A gazdáknak és telektulajdonosoknak július elsejéig kell elvégezni a parlagfű mentesítést.

Ha nyár, akkor Mosoly tábor!

A Zöld Kerék Alapítvány 10. alkalommal szervezett nyári tábort a Ridens diákjainak.

Járdafelújítás a Kossuth utcán

Felújítja a NYÍRVV Nonprofit Kft. a Kossuth utca 150 négyzetméteres járdaszakaszát.

Vizes felfrissülés a kánikulában

A városüzemeltető társaság Nyíregyházán 9 szökőkutat és 34 ivókutat üzemeltet.

Tippek hőségriadó idejére

A tartós kánikula miatt másodfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén.

Ezt olvasta már?
X
Felborult a motoros
A férfit a mentők kórházba vitték.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!