Link küldése Link küldése

Megyei Sporttalálkozó - autista és a sérült fiatalok számára rendeztek versenyt
2017.12.04.


 Autista és halmozottan sérült fiataloknak rendeztek megyei sportversenyt a Bárczi Gusztáv Iskolában. Több mint tíz csapat vett részt az eseményen, ahol különböző sportágakban mérték össze tudásukat a fiatalok.


 A megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége minden évben megrendezi a viadalt, melyet a Magyar Paralimpia Bizottság is támogat. Autista és halmozottan sérült fiataloknak tartottak sporttalálkozót. Szekeres Pál miniszteri biztos személyesen nyitotta meg az eseményt, ahol az integráció fontosságáról is beszélt.

- Ahol ennyi ember megjelenik, ahol megjelenik a sajtó, az mind-mind egy komoly lépés az elfogadás irányába. Itt sportoló fiatalokat láthat aki belép a tornaterembe, és mire felfogja, hogy sérültekről van szó, már rég befogadta a szívébe őket - mondta Szekeres Pál miniszteri biztos

A megyei és a városi diáksport vezetői folyamatosan törekszenek arra, hogy az ép és a fogyatékkal élő fiatalok munkáját együtt ismerjék el. A legfontosabb azonban, hogy a sport egy igazi közösségi élményt nyújt.

- A mozgás és a közösségi élmény a fogyatékkal élők számára még fontosabb, ezért támogatjuk a hasonló rendezvényeket - mondta Baracsi Endre a Megyei Diák-és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A sportnap során a legnépszerűbb a kosárlabda volt, de babzsákdobásban és rollerezésben is versenyezhettek az indulók. Az autisták számára fontosak a hasonló rendezvények. Az indulók számára egyéni és csapatversenyt egyaránt rendeztek, a legjobbak pedig érmet kaptak.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Viharsarki hétvége: Négyből négy győzelem - Bajnoki címre hajt AQUA!

Ismét sikeres hétvégét zárt az AQUA SE GYEREK IV. korosztályos vízilabda csapata.

Fucsovics Márton ott van az Év sportolója szavazás férfi jelöltjei között

Az Év sportolója címről 60. alkalommal szavaznak a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjai.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!