Link küldése Link küldése

Megtartotta az év első munkaértekezletét az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság




2018.02.12.


Megtartotta az idei év első munkaértekezletét az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság. A központi téma a gyerekek egészsége volt, így védőnők, gyermek háziorvosok és iskolaorvosok vettek részt a közös gondolkodásban.


Elismerően köszöntötte dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az Egészségügyi Alapellátásban dolgozókat azon a munkamegbeszélésen, amelyet idén először tartott meg az igazgatóság. A központi téma a gyermekek egészségen megőrzése volt és az, hogy közösen gondolkodva hogyan tudják megvalósítani. A megbeszélésre számos témában hívtak előadókat.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony is itt van, fontos, hogy a sport és az egészség összefügg, ezért nagyon örülünk neki, hogy elfogadta a meghívásunkat. A sport és az egészség kapcsolatát fogja bemutatni. Itt van a FINNAMED Klinika orvosigazgató helyettese, mert a klinikán megkezdőnek a szülések és ezekkel az esetekkel mi fogunk találkozni. A kismamákkal és az újszülöttekkel a védőnőink, gyermek orvosaink találkoznak majd. Ezért nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy hogyan engedik őket haza. Ezen kívül Mályvapont létesült az alapellátásnál. A mentőszolgálattal való együttműködés szintén prioritást élvez és a napi problémák is átbeszélésre kerülnek.

– mondta el Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is részt vett az eseményen, kihangsúlyozta, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít az Egészségügyi Alapellátásra, több intézményét újította fel az elmúlt időszakban és számos kedvezményt biztosított dolgozóinak.

Az elmúlt négy évben több mint 900 millió forintot fordítottunk fejlesztésekre. Emblematikus épülete ennek a kis SZTK, ami nagyon sok funkciót foglal magában, de emellett nagyon sok rendelőt újítottunk fel és nagyon sok kisebb felújítást is végeztünk. Tehát ez egy komplex dolog. Működtettük a házi orvosoknak az egészségügyi támogató alapját, ahol vissza nem térítendő támogatást kaphattak, illetve a parkolóhelyek megoldása is kiemelt szerepet kapott. Ez egy folyamat és a fejlesztéseknek az alapja a folyamatos kommunikáció.

– fejtette ki Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Jászai Menyhért hozzátette, az Egészségügyi Alapellátáshoz kapcsoló fejlesztések továbbra sem állnak meg, a tervek szerint következő 400 millió forint összegű korszerűsítési csomag van kilátásban. Ebből megvalósulhat a Fenyő utcai orvosi rendelő felújítása, a Bokréta utcán egy egészségügyi centrum létrehozása, és egy Csillag utcai épület felújítása, melyben az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnak helyet.





« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Hideg idő - Déltől életbe lép a vörös kód

A következő napokban extrém hideg idő várható.

A francia kulturális attasé látogatása az Eötvös Gyakorlóiskolában

Francia délutánt szerveztek az Eötvös Gyakorlóiskolában.

Meggyulladt a nádas, vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat

Kisebb területen a nádas gyulladt meg csütörtökön délután Rétközberencsen külterületén.

Megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól

Koszorúzásokat, megemlékezéseket tartottak a Kommunista Áldozatok Emléknapja alkalmából.

Szavak Embere: „Nekem a műsorvezetés hivatás és küldetés”

Tarczy Gyula rangos elismerést vehetett át a szóvivők bálján.

Ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők a Tünde utcán és Debreceni úton

A Tünde utcáról csak jobbra, kis ívben lehet a város felé közlekedni.



Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!