Link küldése Link küldése

Megtartotta az év első munkaértekezletét az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság
2018.02.12.


Megtartotta az idei év első munkaértekezletét az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság. A központi téma a gyerekek egészsége volt, így védőnők, gyermek háziorvosok és iskolaorvosok vettek részt a közös gondolkodásban.


Elismerően köszöntötte dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az Egészségügyi Alapellátásban dolgozókat azon a munkamegbeszélésen, amelyet idén először tartott meg az igazgatóság. A központi téma a gyermekek egészségen megőrzése volt és az, hogy közösen gondolkodva hogyan tudják megvalósítani. A megbeszélésre számos témában hívtak előadókat.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony is itt van, fontos, hogy a sport és az egészség összefügg, ezért nagyon örülünk neki, hogy elfogadta a meghívásunkat. A sport és az egészség kapcsolatát fogja bemutatni. Itt van a FINNAMED Klinika orvosigazgató helyettese, mert a klinikán megkezdőnek a szülések és ezekkel az esetekkel mi fogunk találkozni. A kismamákkal és az újszülöttekkel a védőnőink, gyermek orvosaink találkoznak majd. Ezért nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy hogyan engedik őket haza. Ezen kívül Mályvapont létesült az alapellátásnál. A mentőszolgálattal való együttműködés szintén prioritást élvez és a napi problémák is átbeszélésre kerülnek.

– mondta el Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is részt vett az eseményen, kihangsúlyozta, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít az Egészségügyi Alapellátásra, több intézményét újította fel az elmúlt időszakban és számos kedvezményt biztosított dolgozóinak.

Az elmúlt négy évben több mint 900 millió forintot fordítottunk fejlesztésekre. Emblematikus épülete ennek a kis SZTK, ami nagyon sok funkciót foglal magában, de emellett nagyon sok rendelőt újítottunk fel és nagyon sok kisebb felújítást is végeztünk. Tehát ez egy komplex dolog. Működtettük a házi orvosoknak az egészségügyi támogató alapját, ahol vissza nem térítendő támogatást kaphattak, illetve a parkolóhelyek megoldása is kiemelt szerepet kapott. Ez egy folyamat és a fejlesztéseknek az alapja a folyamatos kommunikáció.

– fejtette ki Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Jászai Menyhért hozzátette, az Egészségügyi Alapellátáshoz kapcsoló fejlesztések továbbra sem állnak meg, a tervek szerint következő 400 millió forint összegű korszerűsítési csomag van kilátásban. Ebből megvalósulhat a Fenyő utcai orvosi rendelő felújítása, a Bokréta utcán egy egészségügyi centrum létrehozása, és egy Csillag utcai épület felújítása, melyben az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnak helyet.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Eddig 146 helyszínen végeztek útjavításokat a NYÍRVV munkatársai

A szélsőséges időjárás az utakat sem kímélte az elmúlt időszakban, több kátyú is keletkezett.

Elindult az Ovikori Program – Élvezik a gyerekek az önkormányzat ajándékát

Ingyenesen tanulhatnak korcsolyázni a nyíregyházi óvodák nagycsoportosai a Városi Jégpályán.

Civilek figyelem! Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai!

Teljesen megtelt a Városháza Krúdy terme szerda délelőtt.

Digitális fejlesztés a Szent Imrében is!

A program 23 millió forint összértékű.

Városi Ifjúsági Bál lesz Nyíregyházán – A velencei karnevál az idei téma

A Városi Ifjúsági Bál január 26-án a Hotel Koronában kerül megrendezésre.

Gyorsforgalmi út épül Kárpátalja felé – Az M34-es kétszer két sávon éri majd el Záhonyt

Négy sávon éri majd el Záhonynál a határt az M34-es gyorsforgalmi út.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!